Huis & tuin

Zo creëer jij een Oosterse tuin

Deze tuinstijl is kenmerkend voor de symboliek en het strakke evenwichtige ontwerp. Het kan lastig zijn om deze stijl in je eigen tuin te implementeren, maar het is natuurlijk niet onmogelijk. Vooral met behulp van onze handige tips, realiseer je deze prachtige tuinstijl binnen een handomdraai. Lees snel verder en doe wat tuininspiratie op.

Oosterse planten voor in de tuin

Er zijn heel wat planten die in een Oosterse tuin thuishoren. Nemen we als voorbeeld een Buxus, Japanse esdoorns, bamboe. Ook een Japanse kersenboom kan de Oost-Aziatische uitstraling versterken. Varens en siergras zijn neutrale planten die evengoed in een Japanse ofwel Oosterse tuin geplant kunnen worden.

Bodembedekkers

In een Oosterse tuin mogen bodembedekkingen zoals acaena, leptinella en sagina eigenlijk niet ontbreken. Het kan ook een mooie toevoeging zijn om een zentuin te creëren, waar je een zandoppervlakte integreert, die geharkt wordt. Wandelpaden zijn ook erg mooi die je kunt maken door stapstenen te plaatsen. Als je voordelige bodembedekkers wilt kopen, dan kan een aanbieder als 123Natuurproducten de uitkomst bieden. Check het uiteenlopende assortiment zodat jij jouw Oosterse tuin kunt maken.

Sculpturen en standbeelden

De meest kenmerkende decoratie voor in een Oosterse tuin is met zekerheid een Boeddhabeeld. Ook een zogenaamde ishidôrô ofwel een stenen lantaarn is mooi om in een Oosterse tuin te plaatsen. Of je het alleen gebruikt als decoratie element of je tuin er ook mee verlicht kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Sommige beelden kunnen ook zelf gemaakt worden. Ben je dit van plan? Speur dan even op internet rond of je een handige tutorial kunt vinden.

Keien en water

Wat je ook vaak terugziet in een Oosterse tuin is een vijver of een klein stromend beekje met een watervalletje. Het stromende water geeft rust en zorgt voor ontspanning. Het geluid van het water is ideaal als je graag mediteert.

Meer informatie?

Misschien heb je op dit moment nog wat belangrijke vragen over je oosterse zentuin. Op het gebied van bodembedekkingen kan de klantenservice van 123Natuurproducten uiteraard verder helpen. Voor informatie over bepaalde planten adviseren wij een tuincentrum bij jouw in de buurt te raadplegen. Ook op internet is van alles te vinden over Oosterse tuinen.

Dit vind je misschien ook leuk...