Overig

Hoe vaak test jij je gezondheid?

Gezond zijn is een zegen maar soms hebben we meer onder de lederen dan we zelf denken. Zicht wat langzaam maar zeker vermindert. Gehoor wat steeds slechter wordt of al beschadigd is. Of het komt door ouderdom, ongeval of ziekte, onze gezondheid is belangrijk maar verminderd vaak zonder dat we het doorhebben. Want zeg eens eerlijk hoe snel of hoe vaak ga jij naar de dokter? 

We laten onze auto’s minstens een keer per jaar keuren. We vervangen telefoons en computers met regelmaat. Schilderen ons huis en doen van alles aan onderhoud om onze spullen ‘gezond’ te houden. Alleen ons lichaam of mentale gezondheid vergeten we nog wel eens. 

Gezondheidskeuring op de werkvloer

Gelukkig is het binnen het bedrijfsleven in Nederland over het algemeen goed geregeld. Voor risicoberoepen gelden strenge regels rondom de gezondheid van werknemers. Deze worden op frequente basis gecontroleerd waardoor je een goede indicatie krijgt van jouw gezondheid. 

Arbodienst voor keuringen

Naast dat de arbodienst kan zorgen voor onafhankelijke bedrijfsartsen. Bieden zij ook keuringen aan waar medewerkers in specifieke branches zich kunnen laten keuren op hun gezondheid. In sommige gevallen zijn deze keuringen zelfs bij wet verplicht. Bent u een ondernemer die in transport of personenvervoer zit? Dan is het handig om te controleren welke type keuringen voor u en uw werknemers verplicht zijn. Zo bestaan er bijvoorbeeld speciale taxikeuringen

Chauffeurskeuring

Ook voor chauffeurs in welke sector dan ook geldt dat zij de gezondheid met regelmaat moeten controleren. Iedere 5 jaar bij verlenging van het groot rijbewijs moeten chauffeurs gekeurd worden op hun gezondheid. Dit is belangrijk voor de veiligheid van u en onze medewens op de weg. Maar ook voor de chauffeurs zelf is dit noodzaak. Wanneer zij een slechte gezondheid hebben brengen ze ook zichzelf in gevaar. Met een goede gezondheid rijden chauffeurs daarbij zelfverzekerder en daarmee voorzichtiger. Het laatste wat we willen zijn namelijk ongevallen op de weg.

Gezondheidskeuring better safe than sorry

Met de gezondheid van jezelf of van je werknemer neem je geen risico’s. Wacht dan ook niet te lang met het regelen van alle randzaken rondom de nodige keuringen. Wanneer er een onveilige situatie of erger uit voortkomt vergeef je jezelf hiervoor nooit. Daarbij kan dat veel ellende veroorzaken en in het ergste geval een onomkeerbare situatie voor jezelf en alle betrokkenen. Zorg dat alles geregeld is, better safe than sorry.  

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *