Betonnen muurafdekker
Huis & tuin

Betonnen muurafdekkers ter bescherming van het metselwerk

Betonnen muurafdekkers zijn een zeer belangrijk onderdeel van je bouwwerk, het beschermt namelijk het metselwerk van je muur tegen regen of andere weersomstandigheden. Je denkt dat beton onverwoestbaar is maar dat is helaas niet zo. Het is echter wel met een beetje bescherming goed te gebruiken voor tientallen jaren. Met een beetje bescherming kan je dus denken aan betonnen muurafdekkers. De betonnen muurafdekkers zijn platen van beton die je bovenop het beton plaats waarmee je bijvoorbeeld een muur hebt gemaakt. Hierdoor bescherm je de bovenkant van het beton. Dit is tevens ook de belangrijkste plek om je beton te beschermen omdat veelal te bedreiging uit de lucht komt, regen en sneeuw.

Wat kan je nog meer met betonnen muurafdekkers?

Betonnen muurafdekkers zijn dus ook van beton, dan denk je dat het nog lomper eruit gaat zien dat dat het misschien al lijkt. Maar… dat is zeker niet het geval. De betonnen muurafdekkers zijn er in veel verschillende soorten en kleuren. Dit is heel bewust gedaan om de je bouwwerk wat meer af te werken met een stukje design. Want zo heb je bijvoorbeeld een muurafdekkers in de kleur zwart, grijs of antraciet. De vormen van muurafdekkers kunnen bijvoorbeeld zijn met een dakje of juist helemaal recht. De keuze ligt uiteraard bij de jou!

Een mooie afwerking

Betonnen muurafdekkers zijn dus voor de design en afwerking ook erg geschikt. Sterker nog, betonnen paalmutsen zijn er goed erbij te combineren! Betonnen paalmutsen, wat is dat? Goede vraag, betonnen paalmutsen zijn in feite hetzelfde als de betonnen muurafdekkers alleen dan voor pilaren of palen. Denk bijvoorbeeld aan een schutting met als verbinding pilaren tussen de heggen door. Deze moeten ook beschermd worden en dan kan door de betonnen paalmutsen. De betonnen paalmutsen en de betonnen muurafdekkers zijn er in de verschillende soorten en kleuren. Mocht je dus niet alleen een muur hebben maar ook pilaren, palen of andere smallere elementen van beton, dan raden wij je zeker om beide afdekkers te overwegen. Dat maakt het allemaal een stukje mooier.

Dubbele bescherming

Betonnen muurafdekkers zijn de bescherming van je beton of ander materiaal van je bouwwerk. Als je een muurtje maakt met bakstenen zijn betonnen muurafdekkers de ideale bescherming hiervoor. Dat niet alleen, het is ook een mooie afwerking van je bouwwerk. Want bakstenen zijn vierkante blokken en hebben vaak scherpe randjes. De muurafdekkers beschermen je ook voor de scherpe randjes. Dubbele bescherming dus.

Zoals hierboven al is beschreven zijn betonnen muurafdekkers de ideale bescherming voor je bouwwerk. Baksten bijvoorbeeld lijken onverwoestbaar maar dit kan na zeker tijd toch verslijten door bijvoorbeeld regen. Dit om de simpele reden dat er te weinig bescherming is van bovenaf. Daarom zijn betonnen muurafdekkers ook gelijk een verlenging van de kwaliteit van je bakstenen. Daarbij is het een stukje decoratie of afwerking die je toevoegt aan je bouwwerk. Door de verschillende kleuren en vormen van muurafdekkers maak je er nog wat mooiers van.

Muurafdekkers combineren met paalmutsen

Om even door te gaan op het laatstgenoemde, de afwerking, zijn de betonnen muurafdekkers zeer goed te combineren met de betonnen paalmutsen. De betonnen paalmutsen bieden dezelfde bescherming als de muurafdekkers alleen dan voor pilaren of kleinere hoge elementen. De betonnen muurafdekkers en betonnen paalmutsen zijn er in dezelfde soorten, maten en kleuren. Waardoor je dit goed kan combineren op je bouwwerk. Als laatste zijn de betonnen muurafdekkers als de betonnen paalmutsen gemaakt van prefab beton, dit is een duurzaam soort beton en ultra sterk. De bescherming blijft dus jaren lang meegaan door de goede kwaliteit. En is goed voor meerdere rondes, als je bijvoorbeeld aan een nieuw bouwwerk begint.

Op www.betongoed.nl kan je in de zoekbalk betonnen muurafdekkers typen, waarna je vervolgens alle muurafdekkers te zien krijgt. Met een uitleg over de werking en welke verschillende maten en kleuren er zijn. En voor welk soort bouwwerk je muurafdekkers kan gebruiken en ook hoe groot ze dan moeten zijn. Ook in dit artikel proberen we je een beter beeld te geven van betonnen muurafdekkers. Waarna je altijd voor mee informatie naar de website kan gaan om de muurafdekkers te bestellen je snel aan de slag te kunnen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *