gouden armbanden
Beauty & mode

Welk sieraad voor mij?

Een sieraad is iets heel persoonlijks want iedereen heeft zo zijn of haar eigen voorkeur. Er is natuurlijk best veel keuze. Denk bijvoorbeeld aan: ringen en kettingen met of zonder hanger. Of denk bijvoorbeeld eens aan gouden armbanden. Voor welk edelmetaal je ook gaat, het is belangrijk dat het sieraad bij de ontvanger past.

Zilver of goud?

Wat iemand mooi vindt en wat bij diegene past gaan vaak hand in hand. Sommigen vinden zilver maar saai en anderen vinden goud ordinair, het is maar net welk persoon je treft. Hieronder gaan we dieper in op het verschil tussen zilver en goud:

Zilver

Werd vroeger gebruikt als betaalmiddel.Is een hard metaal en eenvoudig te bewerken. Mensen gaan vaak voor zilver omdat het goed bij hun teint past. En de glans is een pluspunt. Een klein nadeel van zilver is dat het slecht tegen water kan.

Goud

Je bent goud waard!  Zeg je goud dan zeg je karaat. Menig vrouw wil weten hoeveel haar sieraad gekost heeft terwijl het toch eigenlijk over het gebaar zou moeten gaan.Goud is het materiaal waar veel trouwringen van worden gemaakt. En werd vroeger ook veelvuldig als betaalmiddel gebruikt. Goud was voor de rijken en echt goud is nog steeds aan de prijs. Het is goed bestand tegen invloeden van buitenaf. 

Wat is de betekenis van het sieraad?

Een sieraad wordt om allerlei redenen gegeven. Iemand is geslaagd, jarig of wordt ten huwelijk gevraagd. Het leuke van sieraden is dat er altijd een herinnering aan verbonden is, ook als je het jezelf cadeau doet. Je weet nog precies in welke winkel je toen was, misschien wel in een andere stad of zelfs een ander land. Een ring kan het symbool van liefde zijn, denk aan een verlovings-of trouwring. Het is zo’n bijzonder moment als een aanzoek plaatsvindt. Jullie willen dan samen verder en gaan de verbinding der verbindingen met elkaar aan. Dat wordt plannen!

Iets leuks doen voor jezelf

Het is helemaal niet gek om jezelf af en toe te trakteren op een bios avondje, spa dagje, een fijn tijdschrift of een zelfgekozen sieraad. Houd je van ringen,kettingen, oorbellen of armbanden? Misschien vind je wel ergens een set voor een verlaagde prijs! Het leuke van sieraden is dat ze overal bij passen en een outfit echt af kunnen maken. Het is wel beter om iets duurder uit te zijn want als je voor goedkope sieraden gaat is de kans groot dat het afgeeft op je huid door zweet of water en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *