zomerkleding heren
Beauty & mode

Tips voor het dragen van stijlvolle zomerkleding voor heren

Wanneer de zomermaanden weer beginnen, is het tijd voor de korte broek en een t-shirt of polo. Toch is dit niet voor iedere man een geschikte outfit en zijn ze simpelweg ook niet in de mogelijkheid om er zo casual bij te lopen. Dit kan te maken hebben met een bepaalde functie die ze vervullen binnen een bedrijf, maar het kan ook gewoon totaal tegen je principes in zijn. Aangezien de zomers in ons land steeds warmer worden, zit je er natuurlijk niet op te wachten om gedurende deze zomerperiode zowel binnen als buiten een jeans met overhemd te dragen die 2-laags is en gevoerd. Kortom, tijd om te kijken naar wat luchtigere kleding. Om je een idee te geven hoe jij er tijdens de zomer zowel stijlvol, als ook luchtig gekleed bij kunt lopen, hebben we een aantal tips voor je. Met deze tips zijn we ervan overtuigd dat jij er deze zomer perfect bijloopt.

Schoenen

Het fijnste tijdens de zomerperiode, is dat je weer wat meer van jezelf mag laten zien. Waar vrouwen de luxe hebben dat ze een open schoen kunnen dragen, geldt dit voor de mannen uiteraard niet. Een paar slippers is natuurlijk zakelijk gezien een absolute no-go. Toch zijn er wel een aantal manieren waarop jij het ook gedurende de warme zomermaanden luchtig kunt houden door het dragen van een paar lagere schoenen. De schoenen die zorgen voor de finishing touch van je outfit, dat zijn natuurlijk loafers. Dit zijn lage schoenen, waarbij je enkels meestal bloot zijn. Perfect om zowel casual, als ook zakelijk te dragen.

Overhemd

Helaas ontkom je er niet altijd aan en zullen er ook gedurende de zomerperiode momenten zijn dat er van je wordt verwacht dat je een overhemd of blouse draagt. Waar je normaliter vaak kiest voor een katoenen variant, is het verstandig om nu voor een ietwat luchtigere blouse te gaan en te kiezen voor bijvoorbeeld linnen. Een nette blouse voor heren kan immers op allerlei verschillende manieren en hoeft dus absoluut niet per se te zijn gemaakt van een 2-laags katoenen stof.

Broek

Waar vrouwen de luxe hebben, dat ze een rok of jurk kunnen dragen, is het voor mannen een ongeschreven regel de volledige benen op kantoor te bedekken. Om het toch enigszins dragelijk te maken, is het verstandig te kiezen voor allereerst een lichte stof en als tweede ook een andere stof dan spijker. Een mooie linnen broek is bijvoorbeeld bij uitstek geschikt om te dragen gedurende de warme dagen. Wil jij wat extra inspiratie opdoen voor wat betreft je zomeroutfit voor dit jaar, neem dan eens een kijkje bij de prachtige kleding van Genti Clothing. Hier vind je namelijk alles wat jij als man nodig hebt voor een stijlvolle outfit.

Dit vind je misschien ook leuk...