rekenmachine
Overig

Geld besparen op je belasting? Denk hieraan!

Het grootste deel van Nederland is aan het werk voor een werkgever. Voor het werk worden we beloond met salaris en hier betalen we belasting over. Het percentage belasting verschilt natuurlijk enorm per loonschaal, maar de hoeveelheid te betalen belasting zal altijd als te veel voelen. Nu zijn er natuurlijk manieren om de belastingdruk te verlagen, maar hier maakt zeker nog niet iedereen gebruik van. Omdat dit je ontzettend veel geld kan besparen geven we je in deze blog enkele tips die je kunnen helpen bij het verlagen van jouw te betalen belastingen!

Loonheffingskorting

Als je in loondienst bent, heb je recht op loonheffingskorting. Dankzij deze korting betaal je onderaan de streep een significant stuk minder belasting. Het loonheffingskorting berekenen is hierin wel erg belangrijk. Wanneer jij namelijk gedurende het jaar teveel korting krijgt, dan dien je het stuk dat je teveel hebt gehad achteraf terug te betalen. Daarnaast is het erg belangrijk om te onthouden dat je slechts één keer loonheffingskorting krijgt. Werk je dus voor twee werkgevers tegelijk? Vraag dan slechts bij één werkgever loonheffingskorting aan!

Zorgkosten

Sommige zorgkosten kunnen bij het doen van de inkomstenbelasting van het inkomen worden afgetrokken. Doordat je de zorgkosten fiscaal kunt aftrekken betekent dit direct dat je minder belasting hoeft te betalen. De zorgkosten worden afgetrokken van het bruto inkomen en niet direct van de te betalen belasting. Als jij in de loonschaal zit waarin je 40% belasting betaalt, dan betaal je dus onderaan de streep 40% van jouw zorgkosten minder aan belasting.

Scholingskosten

Wanneer je geld uitgeeft aan het (om)scholen van jezelf zonder dat je hier studiefinanciering voor krijgt, dan kun je deze kosten vaak fiscaal aftrekken. Deze kosten dienen op jaarbasis minimaal 250 euro te zijn en maximaal 15.000. Belangrijk is om hierbij te noemen dat tablets, laptops en andere computer elektronica hier niet onder vallen. Voor andere mogelijkheden tot het besparen van geld verwijzen we je graag door naar de applicatie van Dyme. In de app van Dyme vind je tal van manieren om (nog) meer geld te besparen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *