Huis & tuin

Tafelgasten? Zet de perfecte sfeer neer!

Zodra bezoekers blijven eten, mag je nooit half werk leveren. Op geen enkel gebied! Zorg er daarom voor dat je aan alle details hebt gedacht.

We gaan er maar even van uit dat het jou wel lukt om iets op tafel te zetten dat meer dan smakelijk is. En daarbij maakt het eigenlijk niet uit of je het zelf hebt bereid, daarbij hulp hebt gehad of alles van buitenaf laat komen door een specialist. Natuurlijk wil je ervoor zorgen dat iedereen smakelijk eet, maar ook dat men dat doet in een aangename ambiance. Vindt het eetfestijn bij jou thuis plaats? Dan houdt dat uiteraard in dat je woning netjes aan kant is en qua opstelling berekend is voor het aantal gasten.

Om de puntjes op de i te zetten, bevelen we je bovendien van harte aan om rekening te houden met onderstaande aandachtspunten.

Tafelkleed of placemats

Werkelijk? Hangt het succes van de avond hiervan af? Nee, natuurlijk niet! Althans, niet alleen maar. Het comfort van je gasten wordt bepaald door meerdere factoren. Je houding, de hygiëne van je interieur, de kwaliteit van het eten en nog veel meer. Maar je wilt hoe dan ook eenheid creëren in je eetkamer en rond de koffietafel. De manier waarop je je tafel aankleedt, hoort dus overeen te komen met de achtergrond. Kies daarom een tafelkleed en/of een placemat reeks uit die een visuele aanvulling vormen op de rest van de ruimte. Het is slechts een klein radertje in de gehele machine die jouw avond is. ‘t Is er echter wel eentje die je niet mag onderschatten!

Luchtjes

Uit de keuken komen – als ‘t goed is(!) – de heerlijkste geuren over waaien. Dat zou al voldoende moeten zijn om je bezoekers in spanning het diner afwachtend aan hun stoel te binden. Maar hoe zit het dan met de rest van de dag en avond? Je gasten horen namelijk als muziekinstrumenten te zijn, met jou als het genie dat ze allemaal moeiteloos kan bespelen. En dat doe je natuurlijk via hun zintuigen! Oftewel, sla ook zeker hun reukorganen niet over. Kies voor een aantrekkelijk huisparfum dat past bij de gelegenheid, de sfeer en/of het seizoen. Indien nodig kun je met geurkaarsen weren en eenvoudig van aroma wisselen zodra het moment daarom vraagt.

Kaarsen

Echter, kaarsen zijn er vooral om door middel van flikkerende vlammetjes licht te geven. Laten we dat niet vergeten! Hiermee kun je naast je vensterbanken en dressoir ook de eettafel mee versieren. Tenminste, zolang dat praktisch is; er moet wel genoeg ruimte overblijven voor alle borden, pannen en glazen. Ben je bang dat langere kaarsen omvallen? Dan zijn waxinelichtjes, speels verdeeld over een bord of schaaltje, misschien meer op hun plek. En ook al gaat het meer om het licht dat ze afgeven, ‘t is alsnog fijn wanneer ze qua kleur een beetje met hun omgeving overeenkomen.

Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *