gietvloer kopen
Huis & tuin

3 Redenen om een gietvloer te nemen

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer zijn er natuurlijk verschillende keuzes die je kunt maken. Je kunt gaan voor tegels of een vloer gemaakt van hout, maar je kunt er ook voor kiezen om een vloer te nemen die gegoten wordt. Dat wordt ook wel een gietvloer genoemd. In deze tekst gaan we kijken naar 3 verschillende redenen om een gietvloer te nemen.

1. Hygiene

De eerste en belangrijkste reden om een gietvloer te nemen, heeft te maken met hygiene. Een gietvloer is namelijk ontzettend hygiƫnisch. Dit komt omdat de vloer gegoten wordt. In plaats van dat deze in losse onderdelen aan elkaar gemaakt wordt, wordt de vloer gegoten en bestaat het wanneer deze is opgedroogd dus als een geheel. Het voordeel daar weer van is dat er geen naden en spleten in de vloer zitten. Achter naden en tussen gleuven blijft namelijk een hoop vuil zitten. Omdat de gietvloer deze naden en gleuven niet heeft, betekent dat daardoor ook direct dat er veel minder vuil blijft hangen. Dat voordeel heeft ook direct te maken met de tweede reden om een gietvloer te nemen.

2. Gemak met schoonmaak

Een gietvloer is namelijk ook veel makkelijker schoon te maken en te houden. Iedereen kent het wel dat je aan het vegen bent en dat er precies zo’n klein streepje met vuil achter een naad in de vloer blijft hangen of dat je deze naad net niet goed schoon krijgt omdat de stofzuiger er niet precies tussen kan komen. Een gietvloer heeft uiteraard helemaal geen naden en daarom is dat bij een gietvloer ook helemaal niet mogelijk. De vloer blijft langer schoon omdat er geen vuil kan ontstaan en het vuil wat er wel ontstaat, kun je heel gemakkelijk weer schoonmaken.

3. Veelzijdigheid

De laatste reden die we gaan bespreken is de veelzijdigheid van de vloer. Een gietvloer is namelijk in allerlei kleuren en motieven te krijgen waardoor er altijd wel een gietvloer is die bij jou past. Omdat de vloer gemengd wordt, is het mogelijk om hier alle soorten pigment aan toe te voegen en allerlei soorten kleuren vloeren te maken. Een ideale vloer voor iedereen dus. Je kan er voor kiezen om een cement of betonlook vloer te nemen, maar ook gewoon om een felle kleur te nemen zodat de vloer er uitspringt. Ook de veelzijdigheid is dus echt een voordeel.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *