Eten & drinken

Hooggeëerd bezoek? Laat het beste van jezelf zien!

En nee, bij zicht hoeft het niet te blijven; gooi ook zo veel mogelijk andere zintuigen in de strijd om je gasten te behagen. Laat het hen aan niets ontbreken!

Waarom zou je ook, mocht je deze mensen vaker over de vloer willen hebben? Mochten ze nog niet eerder bij jou over de drempel zijn gestapt, dan is die eerste indruk natuurlijk cruciaal. Laat je echter niet op de kast jagen; je hoeft je sociaal niet compleet buigzaam op te stellen. Het is immers belangrijk dat je jezelf blijft terwijl je je gastvrij opstelt! Daarom wil je aan ieder detail hebben gedacht voordat de deurbel rinkelt. Dankzij onderstaande tips zorg je er met het grootste gemak voor dat jouw middag – of avond – op rolletjes zal lopen. Het resultaat is een gezellig samenzijn , dat zich hopelijk nog heel vaak mag herhalen!

Voorkeuren

Je kunt niet zomaar blindelings alles en iedereen gaan generaliseren. Daar maak je immers geen vrienden mee. We bedoelen dat je een fout maakt door te gaan denken: ‘iedereen houdt wel van [vul gerecht of ingrediënt in].’ Daar zit je dan, met zeven gasten aan tafel waarvan er twee geen vis lusten. En dat terwijl dit het hoofdbestanddeel van de maaltijd is!

Nee, beter doe je eerst navraag bij iedereen die je over de vloer krijgt. Zijn er bepaalde bestanddelen – vlees, vis, kleurstoffen, etc. – die ze niet mogen of kunnen eten – of drinken? Dan kun je aan de hand daarvan je diner samenstellen, om iets op tafel te zetten waar iedereen van kan genieten. Of je zorgt ervoor dat je voor mensen met afwijkende voorkeuren iets aparts op tafel zet. Zo houd je iedereen tevreden.

Koffie en thee

Waar we al decennia lang naar volledig automatisme toewerken, worden we dat zo langzamerhand ook wel weer eens zat. Kijk maar naar vinyl dat, ondanks de toegankelijkheid van programma’s als Spotify, nu al jaren aan een flinke opmars bezig is. Zowel ouderen als jongeren kopen en beluisteren ‘het zwarte goud’ en masse!

Deze trend zien we ook terug in de manier waarop koffie en thee worden gezet. In plaats van simpelweg op een knopje te drukken, gebruiken we een cafetière of percolator met zelf gemalen bonen, zetten we een klassieke theepot op tafel, etc. Verschillende merken en fabrikanten spelen handig op deze behoeftes in. Bodum is daar een van. Met diverse manieren om je favoriete thee of koffie te bereiden dan wel te nuttigen, schroef je de sfeer flink op.

Koek en taart

Waarom je gasten iets aanbieden van de warme bakker als je ook zelf een oven en ingrediënten plus de tijd en het geduld voorhanden hebt om iets smakelijks te maken? Bak een verrukkelijke taart of een behoorlijke lading koekjes om je gasten flink in de watten te leggen. Deze lekkernijen presenteer je vervolgens met de mooiste schalen, stolpen, taartplateaus en etagères. Maak jullie gezellige samenzijn zo feestelijk mogelijk!

Vergeet niet om, op welke manier dan ook, te zorgen voor een persoonlijke touch in de aankleding van je dag of avond. Zo kan het bezoek niet meer stuk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *