Whatspace Waterfles
Eten & drinken

BE O bottle waterfles gemaakt van suikerriet: de duurzaamste waterfles van dit moment?

Wanneer je vandaag de dag op zoek gaat naar een herbruikbare waterfles heb je de keuze uit verschillende opties. Van handige sportflessen met drinktuit en karabijnhaak tot luxe glazen flessen met bamboe dop. Iedere keer weer komen er herbruikbare waterflessen bij die nóg duurzamer zouden moeten zijn. Zo ook de BE O bottle. Dit is een duurzame waterfles gemaakt van Braziliaans suikerriet. De fles is ontwikkeld door een Nederlandse start-up die de olie, waar plastic flessen normaal gesproken van gemaakt worden, het liefst zo diep mogelijk in de grond laat zitten. Benieuwd hoe je van suikerriet een herbruikbare waterfles kunt maken, waarom plastic wegwerpflesjes zo funest zijn voor onze natuur én waar je een BE O bottle kunt laten bedrukken met jouw bedrijfsnaam, logo of slogan? Lees dan even verder.  

Van Braziliaans suikerriet tot herbruikbare waterfles

De BE O bottle wordt gemaakt van reststromen van Braziliaans suikerriet. De plant wordt op een verantwoorde, eerlijke en duurzame manier in Brazilië verbouwd en geoogst. Hierna wordt de plant vermalen tot rietsuiker, waarbij er eigenlijk twee reststromen overblijven: melasse en suikersap. Door deze melasse en suikersap te fermenteren en destilleren wordt het omgezet in bio-ethanol. Bio-ethanol bevat vocht dat eerst onttrokken moet worden. Na het onttrekken hiervan blijft er bio-polyethyleen in korrelvorm over. Hier worden de verschillende onderdelen van de waterfles uiteindelijk van gemaakt. Het is niet zo dat er speciaal suikerriet voor de productie van deze flessen wordt aangeplant. Er wordt puur en alleen gebruik gemaakt van reststromen die er sowieso al zouden zijn bij de productie van suikerriet. Eigenlijk is het dus een win-winsituatie want er hoeft minder van de plant te worden weggegooid.

Plastic wegwerpflesjes versus herbruikbare waterflessen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om over te stappen op herbruikbare waterflessen. En dat is zeker niet zonder reden, want plastic wegwerpflesjes die bedoeld zijn om eenmalig te gebruiken zijn funest voor onze natuur. Plastic wordt namelijk gemaakt van ruwe olie. Alleen al bij de winning hiervan komt behoorlijk wat CO2 vrij, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de productie van het plastic of de verbranding ervan na gebruik. Ook komen er nog steeds veel te veel plastic wegwerpflesjes in zee terecht. De plastic soep wordt alsmaar groter en veel dieren hebben hieronder te lijden of gaan zelfs een pijnlijke dood tegemoet. Met herbruikbare waterflessen kunnen bovengenoemde problemen worden teruggedrongen.

BE O bottle laten bedrukken met jouw bedrijfsnaam, logo of slogan?

Wil je graag een BE O bottle laten bedrukken met jouw bedrijfsnaam, logo of slogan? Dat kan! Bij Loopper kun je herbruikbare waterflessen bedrukken precies zoals jij dat wilt. Vraag een gratis digitaal voorbeeld of een vrijblijvende offerte aan of bestel jouw favoriete bedrukte waterfles direct online. Naast de BE O bottle kun je bij deze aanbieder ook andere herbruikbare waterflessen laten bedrukken met jouw eigen ontwerp. Ontdek zelf de mogelijkheden!

Dit vind je misschien ook leuk...