Eten & drinken, Huis & tuin

Welk apparatuur heb ik nodig voor in mijn horeca keuken?

Een belangrijk aspect van een nieuwe keuken is de keuken apparatuur. Zowel voor wat betreft het gebruik van de keuken alsook de prijs. Een moderne keuken is van de nodige apparatuur voorzien: een kookplaat, afzuigkap, koelkast, vaatwasser en oven. In dit artikel krijg je aan de hand van wat tips meer informatie over waar je op moet letten bij het inrichten van je horeca keuken.

Tips, tips en nog meer tips

Tip 1: Alles bij één zaak

Ook als je veel verschillende merken apparatuur koopt, kun je vaak nog wel een leuke combinatieprijs maken, wanneer je al die apparaten bij dezelfde zaak koopt. Mocht je alles online willen kopen, vraag dan tevens naar de eventuele korting. Het is altijd de moeite waard!

Tip 2: Kies bewust

Het kopen en ontwerpen van een volledige horeca keuken is een hele klus. De keukenapparatuur is daar slechts een onderdeel van. Helaas wordt om die reden vaak te weinig aandacht besteed aan de keuze voor de apparatuur. Neem dus vooral gewoon de tijd om je keuken in te richten en vraag advies mocht je er zelf niet uit komen. Je kan ook altijd reviews of beoordelingen opzoeken van een bepaald merk. Dit maakt de keuze misschien gemakkelijker. 

Tip 3: Hygiëne 

Hoewel een horeca keuken een behoorlijke investering is, is het niet verstandig om al te veel te bezuinigen op de horeca apparatuur. Zeker het schoonmaken is namelijk een belangrijk onderdeel als het gaat om wet- en regelgeving. De regels rondom de hygiëne gaan verder dan alleen de houdbaarheid van het voedsel. Zorg daarom dat je de juiste horeca apparatuur voor schoonmaken in huis hebt.

Uiteraard is voor ieder concept weer andere apparatuur nodig. Maar aan de hand van de genoemde voorbeelden kun je voor jezelf bepalen wat jij wel of niet nodig hebt. Een horecazaak starten doe je met de juiste horeca apparatuur.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *