school app
Overig

Geen school kan tegenwoordig nog zonder een app

Je vist een verkreukelde brief uit de schooltas van je achtjarige dochter. Er blijkt een afspraak in te staan voor een 10-minutengesprek. De meester verwacht jullie… drie dagen geleden.

Je komt op het schoolplein de moeder tegen van je zesjarig zoontje. “Leuk, hè, die vogelnestjes die ze hebben geknutseld?” vraagt ze. Vogelnestjes? Jouw kind gaat veel liever voetballen als hij thuiskomt, dan dat hij jou uitgebreid bijpraat en knutselwerkjes raken vaak al zoek voordat jij er een blik op hebt kunnen werpen.

Een school app: wat “moet” je ermee?

Wie een kind op de basisschool heeft, zal een situatie die lijkt op de anekdotes hierboven, vast eens hebben meegemaakt. Kinderen hechten soms nu eenmaal waarde aan andere dingen dan jij en leerkrachten hebben het vaak te druk om alle ouders te vertellen wat hun kind in de afgelopen week beleefd heeft.

Voor veel scholen en ouders kan een basisschool app tegenwoordig uitkomst bieden. Zo’n app kan het communiceren een stuk makkelijker maken: er zijn meestal geen briefjes meer nodig en de juf of meester kan gemakkelijk updates geven over wat de kinderen allemaal meemaken gedurende het schooljaar.

Wat mogelijk is met de app van de school, hangt af van welke app de school gebruikt en welke functies de school de app wil laten uitvoeren. De app kan worden gebruikt voor veel zaken die, voor de digitaliseren, nog op papier geregeld moesten worden. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het inplannen van oudergesprekken, het versturen van mededelingen over schoolreisjes of sponsorlopen, het aanvragen van verlof en het bekijken van de kalender met vrije dagen. Met sommige apps kan ook eenvoudig de planning en betaling van overblijfdagen geregeld worden.

Een app kan de communicatie tussen jou en de leerkracht ook en stuk sneller en makkelijker maken. Het is natuurlijk fijn om af en toe even met de leerkracht zelf te praten, maar dat kan niet altijd. In een app kunnen leerkrachten regelmatig updates plaatsen rondom de thema’s die behandeld worden in de klas en de dingen die de kinderen meemaken.

In veel apps zit een berichtensysteem ingebouwd. Daarmee kun je makkelijk individueel communiceren met de juf of meester. Soms kan dat ook in een groep met andere ouders: het werkt ongeveer als een groep op Whatsapp, maar dan zonder dat je elkaars telefoonnummer moet hebben.

Hoewel je misschien moet wennen aan een school app, kan het veel dingen een stuk makkelijker maken.

Wil jij ook hoger in Google komen? We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen met onze Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,-! Ga direct naar Adbull.nl en kijk welke SEO & Linkbuilding diensten we nog meer aanbieden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *