bake-it-till-you-make-it
Eten & drinken

Bake it till you make it!

Maar wel met de juiste pan! Maar wat is de juiste pan? Tegenwoordig zijn er velen verschillende pannen te vinden, maar waarmee bak je nu het best. Een van de pannen die steeds vaker gebruikt worden: de keramische koekenpan. Maar waarom? Ik zal je vertellen waarom steeds meer mensen gebruik maken van een keramische koekenpan.

Wat is het?

Zoals het woord al zegt, bevat een keramische koekenpan een keramische laag. Een keramische laag bevat geen giftige of andere schadelijke stoffen. Daarnaast zorgt deze laag ervoor dat er geen eten aan de pan bakt, dus het is ook een antiaanbaklaag.

Voordelen

Een van de grootste voordelen van een keramische koekenpan is dat het een gezonde manier van bakken is. Er komen namelijk geen giftige stoffen vrij bij het koken, dus het is erg milieuvriendelijk. Daarnaast hoef je bij het gebruiken van de keramische koekenpan geen gebruik te maken van olie of beter, want het eten blijft niet plakken aan de pan. Doordat het eten niet blijft plakken aan de pan is het gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast houdt de koekenpan langer de warmte vast. Dus je hoeft niet bang te zijn voor koud eten als je wat later aanschuift!

Maar kun je deze pan wel gebruiken op jouw warmtebron? Ja, dat kan! De keramische koekenpannen zijn te gebruiken op elk soort warmtebron.

Nadelen

Elk voordeel heeft zijn nadeel, dus daarom kent de keramische koekenpan ook zeker een paar nadelen. Een van de nadelen is dat de keramische koekenpan zwaarder is dan andere pannen. Zoals ik aangaf houdt de koekenpan lang zijn warmte vast, maar dit kan ook een nadeel zijn. De koekenpan blijft namelijk langer warm dan een andere pan. Daarnaast kan de keramische laag slecht tegen hoge temperaturen en kunnen er snel krassen ontstaan in de pan.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *