Overig

Alles wat je moet weten voordat je ondernemer wordt

Droom je er al langer van om ondernemer te worden? Ondernemen betekent vrijheid, eigen baas en geld verdienen met je passen. Voordat je echt begint met het openen van je eigen zaak zul je met een aantal punten rekening moeten houden. In dit artikel geef ik je een aantal punten die je niet moet vergeten voordat je begint met ondernemen.

Doe onderzoek

Er is geen draaiboek wanneer je wil starten met een onderneming, maar je kunt al een hoop valkuilen ontlopen door van te voren goed onderzoek te doen naar je idee. Deel ook het idee met je omgeving en kijk hoe die reageren op jouw idee. Het is belangrijk dat het idee dichtbij jezelf ligt!

Startkapitaal

Op het moment dat je een goed idee hebt, zal je ook moeten gaan kijken hoe je dit kunt financieren. Heb je zelf genoeg geld gespaard? Of heb je geld van buitenaf nodig? Een zakelijk krediet kun je op verschillende plekken en manieren aanvragen. Bereken goed hoeveel je nodig hebt, zodat jij je bedrijf zo goed mogelijk van de grond kunt krijgen!

Inschrijven bij de Kamer van Koophandel

Als het idee helemaal in je hoofd zit en je er klaar voor bent om daadwerkelijk aan de slag te gaan, dien je je bedrijf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Hiervoor moet je een rechtsvorm kiezen, de bekendste hierbij zijn de eenmanszaak, Vennootschap onder Firma en de besloten vennootschap. Bekijk welke rechtsvorm het beste bij jou bedrijf zou passen.

Wanneer je je hebt ingeschreven bij de KvK, ontvang je een kvk- en btw-nummer. Met deze twee nummers op zak kun je een zakelijke rekening openen bij de bank. Wanneer je bent ingeschreven bij de KvK dien je de administratie bij te houden. Veel ondernemers proberen dit in de eerste fase zelf, maar al snel zul je zien dat dit veel werk is en dat je dit beter uit kunt besteden bij iemand die er verstand van heeft.

Waar ga je werken?

Als alles op papier is geregeld kun je aan de slag gaan. Hopelijk heb je van te voren al bedacht waar je al je werkzaamheden gaat uitvoeren. Ga je dit vanuit huis doen? Of pak je dit direct groots aan door een kantoor te huren? In beide gevallen is het verstandig om met je adviseur in gesprek te gaan en welke belastingvoordelen beide opties voor u heeft. De ene optie is namelijk beter voor de ene ondernemer en de andere voor de andere ondernemer. Wil jij direct beginnen als ondernemer? Dan zou je alvast kunnen kijken naar vacatures als ondernemer.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *