whatspace.nl
Overig

Tips om een goede uitvaartverzekering af te sluiten

Een uitvaartverzekering is om de kosten van je begrafenis- of crematiekosten te dekken wanneer je overlijdt. Omdat veel mensen zich niet realiseren dat begrafenissen duizenden euro’s kunnen kosten, denken ze niet vaak na over het vooruitplannen van hun uitvaart. Dit soort situaties leidt tot financiële problemen voor families en nabestaanden die de kosten van de uitvaart moeten betalen. Een uitvaartverzekering kan een manier zijn om je dierbaren financiële steun te bieden om andere onverwachte uitgaven te dekken die je mogelijk hebt gemaakt. Zoals: medische kosten, abonnementen, juridische kosten, etc. 

Het wel of niet afsluiten van een uitvaartverzekering is geen eenvoudige beslissing. Het is daarom raadzaam om een kijkje te nemen naar de belangrijkste tips bij het kiezen van een uitvaartverzekering, hieronder!

Tip 1

Denk na over je wensen en voorkeuren!

Bij het kiezen van een uitvaartverzekering is het belangrijk om na te denken over je persoonlijke voorkeuren. Door vooraf je voorkeuren en verwachtingen in kaart te brengen, zorg je ervoor dat je nabestaanden na je overlijden geen moeilijke beslissingen hoeven te nemen. Dit geeft je een zekerheidsgevoel dat je laatste wensen zijn verhoord en dat je dierbaren het gewenste afscheid kunnen nemen wanneer de tijd komt.

Tip 2

Vertel het aan je dierbaren

Als het bedrag voor je uitvaart na je overlijden niet wordt opgeëist, kan de verzekeraar het geld repatriëren. Zorg ervoor dat je familie weet dat je een uitvaartverzekering hebt afgesloten. Vervolgens de eventuele informatie over de verzekeraar die ze nodig zullen hebben als de tijd komt.

Tip 3

Start vroeg mogelijk

Het is nooit te vroeg om een uitvaartverzekering af te sluiten. Doe je er lang over, dan bestaat de kans dat je niet wordt geaccepteerd of dat je de benodigde dekking niet krijgt. Helaas word je na je 75e niet meer geaccepteerd bij meerdere verzekeraars.

Tip 4

Vergelijk verschillende uitvaartverzekeringen in een vergelijkingssite

Een vergelijkingssite is een goede manier om snel de juiste uitvaartverzekering te vinden die past bij je voorkeuren en financiële situatie. 

Tip 5

Lees goed alle informatie over de uitvaartverzekeraar

Lees goed alle informatie wat de verzekeraar biedt op zijn webpagina. Stel gerust je alle vragen aan de verzekeraar voordat je je keuze maakt! Zo voorkom je dat later iets misgaat.

Uitvaartverzekering vergelijken

Start hier met het vergelijken van de verschillende uitvaartverzekeringen! De beste uitvaartverzekering is degene die het beste past bij je voorkeuren en persoonlijke situatie. De juist gekozen uitvaartverzekering biedt bescherming en zekerheid waar jij en je gezin/nabestaanden op kunnen rekenen.

Dit vind je misschien ook leuk...