Vrije tijd

Heb je sportsupplementen nodig als je thuis sport?

Het is goed mogelijk dat je thuis sport in plaats van in een sportschool. Dit kan meerdere redenen hebben, bijvoorbeeld omdat het goedkoper is, logistiek gezien makkelijker is en je het misschien fijner vindt om alleen te sporten. Hoe dan ook, sportsupplementen kun je (blijven) gebruiken, ook als je thuis sport. Welke supplementen je nodig hebt is afhankelijk van je soort sport/training en je doel.

Waarom sportsupplementen thuis gebruiken?

Of je nou thuis, buiten of in een sportschool traint: afhankelijk van wat je wilt bereiken zijn sportsupplementen zeer belangrijk. Je bent het misschien niet gewend, thuis supplementen gebruiken, maar het kan je goed helpen met het bereiken van je doel.

Je doel is verbonden aan wat voor soort sport je doet. Sportsupplementen worden voornamelijk gebruikt door:

  • Krachtsporters
  • Duursporters

De bovenstaande twee groepen sporters hebben het meeste baat bij het gebruiken van sportsupplementen. Dat wordt hieronder uitgelegd.

Sportsupplementen voor krachtsporters

Supplementen worden door krachtsporters gebruikt. Doe jij dus thuis aan krachttraining? Dan kunnen supplementen je goed helpen met het opbouwen van je spieren. Populaire supplementen hiervoor die ook bewezen zijn te werken zijn whey eiwitshakes en creatine. Ook thuis kun jij deze supplementen gebruiken als je aan krachttraining doet.

Sportsupplementen voor duursporters

Daarnaast gebruiken duursporters ook supplementen. Train jij thuis intensief en lang en doe je dan voornamelijk cardio? Dan kan het verstandig zijn om bepaalde sportsupplementen te gebruiken. Zo is creatine zeer behulpzaam voor krachtsinspanningen. BCAA’s worden aangeraden voor de herstel van je spieren, wat voor duursporters van groot belang is. Verder worden cafeïne supplementen gebruikt voor energie en zijn vitamines en mineralen belangrijk vanwege de algemene gezondheidsvoordelen.

Een tip voor als je veel thuis zit: vitamine D supplementen. Als je te weinig contact hebt met zonlicht (de enige manier waarop ons lichaam vitamine D zelf aanmaakt), zijn vitamine D supplementen een goed alternatief. Daarnaast bieden alle vitamines en mineralen sowieso belangrijke gezondheidsvoordelen die je nodig hebt, ook wanneer je thuis sport.

Conclusie

Ook wanneer je thuis sport wordt het je aangeraden om sportsupplementen te gebruiken. Welke supplementen voor jou geschikt zijn is afhankelijk van wat je wilt bereiken. Dat ligt meestal aan je sport. De twee groepen sporters die het meeste profiteren van het gebruiken van sportsupplementen zijn krachtsporters en duursporters. Beide groepen hebben specifieke supplementen die belangrijk zijn voor het bereiken van je doel. Daarnaast hebben bepaalde supplementen (vooral vitamines en mineralen) vele algemene gezondheidsvoordelen voor ons lichaam.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *