Keltum
Eten & drinken

De vogel vliegt uit

Het moment is aangebroken, je enige zoon gaat uit huis. Dit is altijd een emotioneel moment maar het hele gezin heeft zich hierop voorbereid. Alle tassen zijn gepakt en zijn jongenskamer is akelig leeg. Wanneer het tijd is om afscheid te nemen spreek je af dat je snel langs komt met voedzaam eten want je vertrouwt de eetgewoonten van zo’n wilde groep jongens niet helemaal. Je geeft hem een stevige knuffel, strijkt nog even door z’n haren en dan is de tijd echt om. Je slaat een arm om je man en met tranen in de ogen zwaai je de auto na.

Soep eet je met een …..

2 dagen later sta je weer eens in z’n kamer. Om te stofzuigen en en te kijken of er nog iets is achtergebleven. En ja hoor, terwijl je de kast afstoft zie je dan er nog een jute tasje in ligt. En wat zit er in? Keltum, het bestek dat hij van z’n vader heeft gekregen. Je snapt wel dat hij het vergeten is en besluit om het bij het volgende bezoek mee te brengen. Want het is niet netjes om met je handen te eten.

Huishoudschema

Via de app spreek je af om de volgende dag langs te komen, ook om eens te kijken hoe hij het doet in z’n nieuwe kamer. Je zoon verschuldigd zich dat hij het bestek vergeten is, jij verzekerd hem dat het niet erg is. Vader kan er wel om lachen en zegt als zijn hoofd niet vast zat verloor hij die ook. Jij drukt je zoon op het hart om het huishouden en in het bijzonder de afwas goed bij te houden, anders krijg je last van insecten en ongedierte. Ja mam we zijn al met een schema bezig verzucht je zoon. Jullie moeten alledrie lachen.

Kleine stapjes

Je man en jij bellen aan. Zoonlief komt met ongewassen en ongekamde haren naar beneden. Nou jij ziet er goed uit grinnik je. Hij haalt z’n schouders op een gaat jullie voor op de trap. Zijn kamer is verrassend netjes en jij besluit het bestek op te bergen in de keuken omdat het vermoeden groot is dat het anders niet gebeurd. Je zoon is je dankbaar. Hij beloofd er gebruik van te maken en niet alleen fastfood naar binnen te proppen. Vader trakteert op een etentje en jullie maken er een mooie avond van.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *