Vrije tijd

Voor elke leeftijd passend speelgoed voor je kind

Voor sommige ouders kan het kiezen van het beste speelgoed voor hun kinderen een stressvolle taak zijn. Dit komt omdat de kinderen zich snel kunnen vervelen. Als je ze speelgoed geeft, spelen ze er misschien maar een paar dagen mee. Daarna zijn ze er misschien helemaal niet meer in geïnteresseerd. Als het gaat om de aankoop van het speelgoed, is het essentieel om erachter te komen wat de persoonlijke interesses van je kinderen zijn. Je moet ook rekening houden met de ontwikkeling van de kinderen. Op deze manier kun je speelgoed kiezen dat hen kan stimuleren. Hier zijn enkele aanbevelingen voor babyspeelgoed, peuterspeelgoed en speelgoed voor oudere kinderen.

Beste speelgoed voor baby’s

Het eerste jaar van baby’s draait helemaal om ontdekken. Je baby’s zullen hun vijf zintuigen gebruiken om veel nieuwe dingen om hen heen te ontdekken en te leren. Op deze leeftijd stoppen ze het speelgoed misschien graag in hun mond. Je moet dus voorzichtig zijn en veilige speelgoed kiezen. Ze zullen met het speelgoed spelen door het te proeven, te schudden of te laten vallen. Het beste speelgoed voor baby’s jonger dan 1 jaar zijn rammelaars, stoffen ballen en poppen.

Beste speelgoed voor peuters

Baby’s van 1 tot 3 jaar spelen graag met speelgoed dat op hun acties kan reageren. Je moet ze speelgoed geven dat hun motoriek kan stimuleren. In deze tijd zijn ze zich misschien bewust van de functie van bepaalde objecten. Ze vinden het misschien leuk om de blokken op elkaar te stapelen, te doen alsof ze bellen met een speelgoedtelefoon, de bal te slaan, enzovoort. Het beste speelgoed voor peuters zijn ballen, mechanisch speelgoed, blokken en puzzels.

Beste speelgoed voor kleuters

Kleuters zullen het speelgoed gebruiken op basis van de beoogde doeleinden. Zo kunnen ze de klei in verschillende vormen transformeren. Daarnaast gebruiken ze ook hun fantasie om te spelen. Je kunt ze helpen als ze met het speelgoed spelen. Het aanbevolen speelgoed voor kleuters zijn puzzels, bouwsets en knutselen.

Dit vind je misschien ook leuk...