Overig

Wat is het verschil tussen Ethereum en Ripple

Cryptocurrency is vandaag de dag een steeds belangrijker begrip aan het worden. Waar dit vroeger niet zoveel voorstelde zijn er inmiddels cryptomiljonairs ontstaan. Bijna iedereen kent de Bitcoin wel, deze is ook gelijk het meest waard. Cryptocurrency begint steeds belangrijker te worden in ons leven. Veel bedrijven beginnen nu ook te investeren in de digitale valuta. Ethereum en Ripple zijn wel wat kleiner dat Bitcoin, maar wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee? 

Wat is Ethereum?

Ethereum is een crypto die veel gebruikt wordt voor de ontwikkeling van apps (applicaties). Naast dat het wordt gebruikt door ontwikkelaars zijn er natuurlijk ook genoeg mensen die in Ethereum investeren om het later weer met winst te verkopen. De koers speelt hier een belangrijke rol, kijk hier voor de Ethereum koers https://bitvavo.com/nl/ethereum/koers.

Wat is Ripple?

In tegenstelling tot veel andere cryptocurrency’s kun je Ripple niet minen. Je kunt deze valuta alleen kopen. Ripple is in verhouding met Ethereum en Bitcoin erg goedkoop. Het concept van elke cryptocurrency is hetzelfde namelijk een transactie tussen twee personen mogelijk maken zonder dat het via een bank gaat. Kijk hier oor de huidige Ripple koers https://bitvavo.com/nl/ripple/koers.

In welke Cryptocurrency moet ik investeren?

Er is niet echt een de beste. De Bitcoin is het meeste waard, maar deze is ook niet goedkoop om aan te schaffen. In welke crypto je ook wilt investeren je moet een risico nemen. Je kunt met Ripple ook erg veel winst maken, maar het vergt veel geduld. Raak ook vooral niet in paniek als het plotseling minder waard wordt.

Sla je Cryptocurrency op in een wallet

We raden iedereen aan om de gekochte Bitcoins ,Ethereum of Ripple op te slaan in een wallet. Je kunt een wallet zien als een digitale portemonnee. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit een offline en online wallet. Dit is meer persoonlijke voorkeur. Een offline wallet is wel beter beschermt tegen cybercriminaliteit. 

Tot slot 

Investeren in Crypto vergt veel kennis. We adviseren je ook om van tevoren veel te leren over bijvoorbeeld Ripple. Er zijn ook bepaalde forums op internet die tips geven over het investeren in cryptocurrency. Je kunt dit advies aannemen, maar volg niet blind iets op van een ander. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *