Vrije tijd

Kunst tijdens het Amsterdam Light Festival

Als lichtkunstenaar, ben ik heel blij dat ik mijn werk mag laten zien op het Amsterdam Light Festival. Ik wil jullie graag vertellen hoe ik te werk ga en wat mijn inspiratie is voor mijn lichtkunstwerk.

Licht als medium

Lichtkunst is een vorm van kunst die gebruik maakt van licht als medium. Licht kan op verschillende manieren worden toegepast, zoals projectie, reflectie, schaduw, kleur, beweging en interactie. Lichtkunst kan zowel binnen als buiten worden gemaakt, en zowel tijdelijk als permanent zijn.

Input van kunstmatige intelligentie (AI)

Mijn lichtkunstwerk is een interactief kunstwerk dat reageert op de aanwezigheid en de beweging van de toeschouwers. Het kunstwerk bestaat uit een groot scherm dat gevuld is met gekleurde pixels. De pixels veranderen voortdurend van kleur en vorm, afhankelijk van de input van een kunstmatige intelligentie (AI) die ik heb geprogrammeerd. De AI leert van de data die het verzamelt van de camera’s die het publiek registreren. Zo creĆ«ert het kunstwerk steeds nieuwe patronen en composities, die nooit hetzelfde zijn.

De fascinatie voor kunst, technologie en menselijkheid

Mijn inspiratie voor dit kunstwerk komt voort uit mijn fascinatie voor de relatie tussen kunst, technologie en menselijkheid. Ik wil met dit kunstwerk laten zien hoe kunstmatige intelligentie kan worden ingezet als een creatieve partner, die ons kan verrassen en uitdagen. Tegelijkertijd wil ik ook de vraag stellen hoe ver we willen gaan met het gebruik van technologie, en wat de ethische en sociale gevolgen daarvan zijn. Ik hoop dat mijn kunstwerk de toeschouwers aan het denken zet, maar ook aan het genieten.

Komt dat zien!

Ik nodig jullie allemaal uit om mijn lichtkunstwerk te komen bekijken op het Amsterdam Light Festival. Het festival vindt plaats van 25 november 2023 tot en met 16 januari 2024. Mijn kunstwerk is te zien op de Herengracht, ter hoogte van de Nieuwe Spiegelstraat. Je kunt het beste het festival beleven met een rondvaart, waarbij je langs alle lichtkunstwerken vaart en live informatie krijgt over de kunstenaars en hun werken. Je kunt ook een wandeling of een fietstocht maken langs de route. Voor meer informatie over het festival, de tickets en de route, kun je kijken op www.floating-amsterdam.nl.

Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als ik over het Amsterdam Light Festival. Ik zie jullie graag bij mijn lichtkunstwerk!

Dit vind je misschien ook leuk...