Het beste aas voor de karpervisser
Vrije tijd

Het beste aas voor de karpervisser

Het vangen van een karper is nog niet zo eenvoudig. Om te vissen op karper heb je namelijk het juiste aas nodig. Wanneer je op zoek gaat naar aas voor de karpervisser zal je al snel tot de ontdekking komen dat er verschillende soorten aas verkrijgbaar zijn. Welk soort aas je het beste kunt gebruiken is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan het seizoen, de weersomstandigheden waarin je gaat vissen, het viswater, het soort karpers dat er in het viswater zwemmen, etc. Wanneer je gaat vissen wil je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk karpers vangen. Wil jij dit ook? Gebruik dan alleen het beste aas. Tuinenbuitenleven.com heeft allerlei informatie beschikbaar die je tijdens het karpervissen kunt gebruiken.

Partikels

Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar partikels behoren zeker tot de categorie beste aas voor de karpervisser. Partikels zijn kleine stukjes aas zoals tijgernoten, kikkererwten, hennep en mais. Deze stukjes aas gooi je in het water zodat je de karpers als het ware naar je vishengel lokt. Echter heeft dit aas ook een nadeel. Je loopt wanneer je partikels gebruikt tijdens het vissen namelijk de kans dat je kleinere witvissen naar je vishengel lokt. Wanneer je echt gericht op karper wilt vissen met partikels is het belangrijk dat je een bepaalde flavour aan dit aas toevoegt. 

Boilies

Ook boilies worden vaak gebruikt als aas tijdens het vissen op karper. Een boilie is een bolletje of balletje met aas. Deze balletjes hebben een krokant laagje zodat je gerichter kunt vissen. Boilies zijn speciaal voor de karpervisser ontwikkeld. Wanneer je op zoek bent naar het beste aas voor de karpervisser is het dus zeker de moeite waard om jezelf eens te verdiepen in dit soort aas. Wanneer je echt succes wilt maken tijdens het vissen kun je boilies soaken. Door dit te doen voeg je geur- en smaakstoffen aan de boilies toe. Hierdoor wordt het aas nog aantrekkelijker voor de karpers. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de boilies niet te vochtig worden door het soaken. Anders zullen ze namelijk heel snel uit elkaar vallen. 

Aas combineren

Met boilies kun je vrijwel het gehele jaar vissen. Dit maakt dan ook meteen dat dit soort aas het meest gebruikt wordt tijdens het karpervissen. Boilies zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en smaken. Het is zelfs mogelijk om deze deegballetjes zelf te maken. Om zoveel mogelijk karpers te vangen wanneer je gaat vissen, is het raadzaam om verschillende soorten aas te combineren. Hierdoor creëer je aantrekkelijke combinaties waardoor je veel karpers naar je vishengel lokt. Het beste aas voor de karpervisser is dus niet zomaar te noemen. 

Dit vind je misschien ook leuk...