DIY, Overig

Tips voor het toevoegen van extra opslagruimte aan je magazijn

Als jouw business het verplaatsen van spullen is, dan weet je dat opslagruimte erg belangrijk is. Wat voor soort bedrijf je ook hebt, er is altijd behoefte aan meer opslagruimte. De uitdaging is om uit te zoeken hoe je de beschikbare ruimte optimaal kunt benutten en toch de kosten laag kunt houden.

Voeg een tussenverdieping toe

Je kunt een entresolvloer toevoegen aan je magazijnruimte voor extra opslagruimte, of je kunt deze gebruiken als kantoorruimte of zelfs als pauzeruimte. Entresolvloeren zijn geweldig omdat ze het extra voordeel bieden dat je alles vanaf de grond kunt zien. Ze worden geleverd in kits die rechtstreeks geleverd kunnen worden en snel kunnen worden geïnstalleerd. Ze zijn eenvoudig te installeren en vergen niet veel onderhoud. Dit maakt ze een geweldige investering voor elk magazijn dat op zoek is naar extra opslagruimte.

Voeg een palletstelling toe

Als je je magazijnruimte wilt maximaliseren, dan is het gebruik van palletstellingen zoals die van Begra.nl een prima manier om dat te doen. Palletstellingen worden gebruikt voor het opslaan van producten en zijn meestal te vinden in grote magazijnen. Ze stellen je in staat om goederen op hun zijkant op te bergen, zodat ze niet zoveel ruimte innemen als wanneer ze plat liggen. Dit komt omdat pallets zijn ontworpen met latten die luchtstroom en licht mogelijk maken. Dit betekent dat je meer producten in één ruimte kunt plaatsen dan wanneer ze allemaal op een rij zouden liggen zonder enige luchtstroom of toegang tot licht.

Gebruik je vloeroppervlak effectief

Als je magazijn vol is en je extra producten moet opslaan, overweeg dan om de vloer als extra opslagruimte te gebruiken door er pallets op te slaan of tijdelijke rekken rond het gebouw te bouwen. In plaats van een transportband of andere middelen te gebruiken om producten naar werknemers op een hoger niveau te transporteren, kun je overwegen een echte oprit te maken.

Implementeren van een Warehouse Management Systeem (WMS)

Een magazijnbeheersysteem is een softwareprogramma dat veel van de functies in een magazijn automatiseert. Het kan je helpen de voorraad en de locatie ervan bij te houden, knelpunten in je orderpicking en verpakkingsprocessen te identificeren, arbeidskosten te verlagen en de nauwkeurigheid van verzendorders te verbeteren. Een WMS heeft de mogelijkheid om artikelen automatisch te sorteren, orderpicken en verpakken op basis van vooraf gedefinieerde regels en algoritmen.

Dit vind je misschien ook leuk...