Overig

3 tip die je moeten weten voordat je een verzekering afsluit

Autoverzekering simulatie maken kan erg handig zijn bij het kiezen van de juiste autoverzekering. Aangezien er veel verzekeraars zijn die autoverzekeringen aanbieden, kan het vergelijken van autoverzekeringen goed helpen bij het kiezen van een verzekering die bij de verzekeringnemer past. In nederland is het afsluiten van een autoverzekering verplicht. De reden waarom dit verplicht is, zodat eventuele slachtoffers bij een auto-ongeval beschermd worden door de verzekeraar. In 1963 is dit in de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (Wam) vastgesteld. Het is ook vastgesteld in deze wet dat een autobezitter minimaal een WA verzekering moet afsluiten. De Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) controleert of elke geregistreerde auto in Nederland ook daadwerkelijk verzekerd is. De RDW kan een boete uitreiken aan autobezitters die niet verzekerd zijn. Voor geschorste auto’s geldt een uitzondering. Met een geschorste auto mag niet de openbare weg op worden gereden. De auto moet dan in de garage of op eigen terrein staan. Daarnaast hoeft deze ook geen jaarlijkse APK keuring te krijgen en hoeft er voor de auto geen wegenbelasting betaald te worden. Als laatst kan naast de RDW ook de politie een boete uitreiken aan een autobezitter die geen bewijs van verzekering kan tonen. Maar welke verschillende dekkingen bestaan er als je een autoverzekering afsluit ?

Soorten dekkingen bij een autoverzekering

Er bestaan drie verschillende dekkingen bij het afsluiten van een autoverzekering. Hoe uitgebreider de dekking, hoe meer premie je betaald. Uiteindelijk wordt bij een uitgebreide dekking wel meer schade vergoed in het geval van een ongeval. Bij een WA verzekering ben je verzekerd voor als je schade aanricht aan anderen. Hierbij vergoedt de verzekeraar de schade van de tegenpartij. Daarnaast bestaat een WA beperkt casco. Hierbij wordt naast de schade aan anderen ook schade dat veroorzaakt wordt door onmacht verzekerd zoals storm- en brandschade. Als laatst, bestaat een WA volledig casco. Hierbij wordt alle schade die ook bij een WA en WA beperkt casco vergoed. Daarnaast wordt ook schade zoals vandalisme vergoed of schade aan de auto waar je zelf verantwoordelijk voor bent.

Dit vind je misschien ook leuk...