Geen categorie

4x dingen die je moet weten als je een bedrijf wilt starten als student

Als student kan het starten van een eigen bedrijf een spannende en uitdagende stap zijn. Voordat je begint zijn er enkele dingen die je moet weten om ervoor te zorgen dat je bedrijf een succes wordt. Hier zijn vier belangrijke zaken om in gedachten te houden:

Inschrijven bij de KvK
Als je besloten hebt om een bedrijf te starten moet je je inschrijven bij de KvK. Voor deze registratie moet iedereen een vast bedrag betalen. Studenten die niet veel inkomsten verwachten, kunnen zich inschrijven voor de KOR. Daardoor hoef je geen omzetbelasting te betalen onder een bepaalde omzetgrens. Dat is ideaal voor studenten die een bedrijf als bijbaan hebben.

Administratie
Het is erg handig om je boekhouding strak bij te houden, zeker als je staat ingeschreven bij de KvK. De belastingdienst eist namelijk dat je alle documentatie bewaard van financiële transacties. Als dit niet in orde is, legt de belastingdienst je een aanslag op, op basis van je inkomen. Daarnaast krijg je ook nog een boete. Door gelijk je administratie goed bij te houden, weet je zeker dat je geen achterstanden oploopt.

Netwerken
Waarschijnlijk heb je als student al een redelijk netwerk opgebouwd, maar het kan nooit kwaad om dit nog verder uit te breiden. Hoe groter je netwerk is, hoe meer kansen je namelijk hebt. Door te netwerken krijg je kansen op nieuwe mogelijkheden, toegang tot nieuwe informatie, versterk je relaties en kun je advies en ondersteuning krijgen. Een breed netwerk heeft dus altijd veel voordelen.

Maak een ondernemingsplan
Voordat je begint moet je een goed plan hebben en een duidelijk doel om naartoe te werken. In je ondernemingsplan beschrijf je welke dienst of welk product je gaat verkopen en aan wie. Ook bedenk je hoe je je boodschap wilt delen aan je doelgroep. Door een goede omgevingsanalyse, krijg je ook snel duidelijk waar potentiële kansen of gevaren liggen. Zorg ervoor dat je iets unieks levert om een succesvol bedrijf te starten. Daarnaast is een financieel plan een belangrijk onderdeel van een ondernemingsplan. In dit plan verwerk je je investeringsbegroting, financieringsbegroting, exploitatiebegroting, liquidatiebegroting en een begroting van je privé-uitgaven. Dit is niet de leukste taak om te doen, maar hierdoor heb je wel een beter overzicht vooraf. Let er op dat als je klanten je product met BTC kopen, dat je zelf de waarde moet omrekenen naar euro’s.

Meer weten over crypto? Kijk dan op anycoindirect.eu en maak een digitale wallet aan.

Dit vind je misschien ook leuk...