Geen categorie

Cirkel voor op de muur kopen?

Je wilt die kale muur in de woonkamer opvrolijken. Of je zoekt iets voor aan de muur van de kinderkamer. Je zit er aan te denken om een cirkel voor op de muur te kopen. En dat is inderdaad een heel origineel idee! Zo’n muurcirkel is er dan ook met zoveel thema’s dat er altijd wel een plaat tussen zit die perfect in jouw woonkamer past of in de kamer van je zoontje en/of dochtertje. Van cirkels met (getekende) dieren tot een kunstwerk print. In dit artikel vertellen je wat meer over die thema’s en geven we je enkele tips hoe je deze wandcirkels mooi in je interieur kunt verwerken.

Muurcirkels in allerlei thema’s

Online vind je verschillende webshops met elk een eigen assortiment aan muurcirkels. Deze ronde wanddecoraties zijn er dus in tal van verschillende thema’s te vinden en in diverse afmetingen. De grootste meet rond de anderhalve meter in doorsnee. Terug naar thema’s: we noemden al de cirkels met een print van een dier erop. Bijvoorbeeld een Schotse hooglander of een panda. Maar misschien zoek je juist muurdecoratie voor de kinderkamer en vind je zo’n hooglander misschien niet zo passend. Er zijn ook wandcirkels met leuke vrolijke tekeningen van bloemen of een lief schattig olifantje, om iets te noemen. Je kunt ook altijd meerdere muurcirkels met elkaar combineren. Plaats er bijvoorbeeld drie naast elkaar. 

5 tips om je muurcirkel (of meervoud) in je interieur te verwerken:

 • Combineer één of meerdere cirkels met elkaar voor een speels effect. Hang z van klein naar groot of juiste de grootste in het midden. Bijvoorbeeld 30, 60 en 40 cm.
 • Koop één wandcirkel en hang er – aan weerskanten bijvoorbeeld – een evengrote ronde spiegel naast. Of combineer het met andere ronde voorwerpen.
 • Koop een grote muurcirkel als grote blikvanger in jouw woning.
 • Schilder een cirkel op de muur en plak daar je muurcirkel (gedeeltelijk) in.
 • Zet de cirkel in een houten houder. Die vind je hier in 3 verschillende formaten.

Gemaakt van diverse materialen

Je hebt dus de keuze uit heel veel verschillende thema’s kun je ook kiezen tussen allerlei diverse materialen. Paar voorbeelden daarvan zijn geborsteld aluminium, acrylglas (plexiglas), dibond en multiplex (hout). 

 • Acrylglas (plexiglas)
 • Behangsticker
 • Dibond
 • Forex (kunststof)
 • Geborsteld aluminium
 • Multiplex (hout)

Je kunt de cirkels ook buiten hangen. We raden je aan om in dat geval te kiezen voor dibond als plaatmateriaal. Deze zijn namelijk waterbestendig en iets steviger. Voor binnen zijn de materialen dibond en forex erg populair. Dibond is wel net iets duurder maar het geeft wel een wat luxere uitstraling en de print komt zo ook beter tot zijn recht op dibond. 

Dit vind je misschien ook leuk...