Huis & tuin

Is dít het juiste moment om je woning te verkopen?

Heb je het nieuws in de afgelopen maanden in de gaten gehouden? Dan heb je waarschijnlijk meerdere keren voorbij zien komen dat de huizenprijzen ongekend gestegen zijn. Ten opzichte van een jaar geleden zijn sommige huizen wel 30% meer waard geworden. Dit klinkt niet gezond en dat is het uiteraard ook niet. Het feit dat de prijzen zo hard gestegen zijn, geeft de nijpende situatie op de woningmarkt duidelijk weer.

Een terechte vraag is dan ook of het verstandig is om je huidige huis nú te verkopen. Je zou verwachten dat je hier veel geld voor ontvangt; die verwachting klopt absoluut. Tegelijkertijd zijn er ook enkele aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Mocht je je woning graag willen verkopen, kun je dit bijvoorbeeld snel doen via www.damborg.nl.

Redenen om je woning nú te verkopen

  • Je kunt een flink bedrag voor je woning vragen. Zelfs als je de vraagprijs hoog inzet, is de kans groot dat er behoorlijk overboden wordt. Het bedrag dat je nú voor je woning kunt ontvangen, ligt vele malen hoger dan bijvoorbeeld 2 jaar geleden.
  • Er is veel vraag naar woningen. Veel mensen zijn op dit moment op zoek naar een nieuwe woning, waardoor de prijs nog verder opgedreven wordt. De hierboven genoemde reden en deze reden gaan simpelweg hand in hand met elkaar.

Redenen om je woning niet te verkopen

  • Je moet iets duurs terugkopen. Alle woningen zijn in de afgelopen jaren veel duurder geworden. Als je bijvoorbeeld kleiner wilt gaan wonen, betekent dit dat je voor een relatief klein huis echt veel geld moet betalen. De overwaarde op je huidige woning is interessant, maar de prijsstijging is ook duidelijk te merken als je een ander huis wilt kopen.
  • Je hebt veel concurrentie. De huizen liggen bovendien niet voor het oprapen.

Dit vind je misschien ook leuk...