Huis & tuin

Dit kan het isoleren van je zolder je opleveren

Met het oog op duurzaamheid kiezen steeds meer mensen ervoor om hun woning te laten isoleren.Maar naast dat het goed is voor het milieu, heeft het isoleren van je woning nog meer voordelen. Het isoleren van je woning is een niet heel ingrijpende klus, maar je haalt er dus wel veel voordelen uit. Specifiek je zolder isoleren is een erg goed idee. Waarom precies, dat lees je in dit artikel. 

Lagere energierekening

Ten eerste kan je door middel van het isoleren van je zolder een heleboel geld besparen. 

Via je zolder gaat namelijk een heleboel warmte verloren, omdat warmte opstijgt. Het isoleren van je zolder zorgt ervoor dat warmte beter wordt vastgehouden. Hierdoor hoef je je verwarming minder vaak aan te zetten een ook minder hoog te zetten. Uiteindelijk scheelt dit iedere maand een flink bedrag op je energierekening, vooral nu de prijs van gas zo enorm is gestegen. Daarnaast houdt een goede isolatielaag ook warmte buiten in de zomer. Mocht je nu een zolder hebben waar je bijvoorbeeld ook slaapt, dan is het wel prettig dat deze niet te warm wordt in de zomer. Zo bespaar je ook weer op eventuele ventilatie- of airco kosten.

Hoger wooncomfort

Een zolder is zo’n plek die in de winter enorm koud kan worden en in de zomer verandert in een sauna. Door middel van het isoleren van je dak kan je het wooncomfort op zolder enorm verhogen. In de winter houdt je woning dan de warmte beter vast en tijdens de zomermaanden zal het dan weer een stuk koeler zijn. Dit is vooral een goed idee wanneer je je zolder gebruikt als woonruimte, bijvoorbeeld als slaapkamer. Daarnaast werkt het isoleren van je ruimte, zoals je zolder, ook tegen geluidsoverlast. Woon jij dus dicht bij een drukke weg of naast gehorige buren? Dan kan ook isolatie een oplossing bieden. Op deze manier sla je twee vliegen in één klap.

Isoleer je zoldervloer

Maar wanneer je niet van plan bent om je zolder als woonruimte te gebruiken, kan je overwegen om het isolatiemateriaal aan te brengen op je zoldervloer in plaats van op je dak. Het isoleren van je zoldervloer heeft namelijk een aantal voordelen. Ten eerste is de klus een stuk eenvoudiger. Daarnaast gaat het ook om een kleinere oppervlakte waar isolatiemateriaal op aangebracht moet worden, waardoor je minder kwijt bent aan materiaalkosten. Hierdoor is het isoleren van je zoldervloer een stuk voordeliger dan dakisolatie. 

Dit vind je misschien ook leuk...