Waarom kiezen voor een online marketingbureau
Overig

Waarom kiezen voor een online marketingbureau

Tegenwoordig zien we het steeds vaker, bedrijven die hun geld besteden aan online marketing bureaus. Maar wat doet een online marketingbureau nou eigenlijk voor je bedrijf? In dit blog gaan we het hebben over een paar werkzaamheden die een online marketingbureau verricht. Namelijk SEO en SEA. Verder vertel ik ook waarom deze handig zijn voor je bedrijf en hebben we ook nog een goeie aanrader voor je!

Wat is SEO?

We hebben allemaal wel eens van de term gehoord maar Wat is SEO? SEO staat voor Search Engine Optimization. Dit is een manier van klanten proberen te krijgen via de google zoekbalk. Als je wat zoekt op google zie je allemaal linkjes onder elkaar staan met de zoekresultaten. Maar hoe kom je nou bovenaan te staan bij deze linkjes zodat de mensen sneller op jouw website zullen klikken? Dit doe je door SEO. Dit is een manier die ervoor zorgt dat je zo hoog mogelijk in de zoekbalk terechtkomt. Om te zorgen dat je zo hoog mogelijk in de zoekbalk terecht komt moet je eerst zorgen om je website te optimaliseren. Maar hoe optimaliseer je nou je website? Dit doe je door te zorgen voor een website die snel laadt en ook nuttige informatie erop te vinden heeft. Dus  niet informatie van 10 jaar geleden erop heeft staan! Google kijkt namelijk naar wat voor informatie op jouw website te vinden is en ook naar de laadsnelheid van je webpagina. Is dit niet in orde? Dan zul je minder snel bovenaan de zoekbalk te vinden zijn.

Wat is SEA?

Ook is in de online marketingwereld de term SEA erg populair. En natuurlijk luidt ook nu de vraag, Wat is SEA? Nou SEA staat voor Search Engine Advertising. Dit houdt in Dat je hoger in de zoekbalk komt te staan door te betalen. Maar hoe gaat dit in zijn werking? Door te betalen betekent het niet direct dat je hoger in de zoekbalk terecht komt. Hier word een beoordeling voor gebruikt.  Dit omdat er een systeem is om te kunnen bieden voor aanbieders die dan kunnen inzetten op bepaalde woorden en doelgroepen en ook de relevantie speelt in de beoordeling een rol. Door gebruik te maken van deze methode blijft de informatie voor de mensen die gebruikmaken van de zoekbalk nuttig en zorgt het ervoor dat de adverteerder de juiste doelgroep lokt naar zijn website.

Waarom kiezen voor een online marketingbureau

Zoals u waarschijnlijk al begrepen heeft is het erg handig om voor een online marketingbureau te kiezen want door hoger te staan ontvang je meer bezoekers. Verder raden we ook een Online marketingbureau in Groningen aan genaamd ZZPair.

Dit vind je misschien ook leuk...