Huis & tuin

Je woonkamer opknappen: budget tips

Zit jij er al een tijdje over na te denken om jouw woning een opknapbeurt te geven, maar wil je niet teveel geld uitgeven? Ook met een klein budget kun jij jouw woonkamer een compleet nieuwe look geven. Benieuwd hoe je dat kan doen? In dit artikel geven we je 5 tips om de woning snel en gemakkelijk op te knappen. 

Knap je meubels op

Bij het herinrichten van jouw woonkamer zou je er voor kunnen kiezen om nieuwe meubels te kopen, maar een goedkopere oplossing is om de meubels die je nu hebt op te knappen. Zo kun je bijvoorbeeld de stoelen bekleden met een nieuw stofje of de kast schuren en een nieuw kleurtje geven. Als je écht toe bent aan nieuwe meubels kun je altijd online zoeken naar webwinkels die meubels verkopen tegen scherpe prijzen, of tweedehands meubels kopen via de kringloopwinkel of Marktplaats. 

Hang muurdecoratie op 

Je kunt de woonkamer ook een hele nieuwe look geven door muurdecoratie toe te passen. Kies bijvoorbeeld voor een grote poster of mooi groot schilderij aan de muur. Wat ook steeds populairder wordt is het ophangen van meerdere lijstjes aan de muur. Doe wat persoonlijke foto’s of teksten in een leuke fotolijst 30×40 en hang de lijstjes op een speelse manier door elkaar heen. Zo krijgt jouw woonkamer meteen een nieuwe uitstraling.

Deel je woonkamer opnieuw in

Een hele gemakkelijke en volledig gratis tip is het herindelen van de woonkamer. Kijk eens of je de zithoek kunt omdraaien met de eethoek? Kun je de TV aan de andere kant van de kamer zetten en de bank of stoelen van plek wisselen? Je ziet het veel voorbij komen, maar een bank hoeft niet perse tegen de muur aan te staan. Deze kun je ook langs het raam zetten of deels in de kamer plaatsen. Als je de ruimte in tweeën wilt delen kun je ook een kast als roomdivider gebruiken. Alles is mogelijk! 

Geef de muur een ander kleurtje

Ben jij wel een beetje flauw van die witte muren in de woonkamer? Je geeft jouw woonkamer pas echt een nieuwe look met een nieuwe kleur op de muur. Als je een witte bank hebt, zullen bruine of grijze muren juist veel warmer overkomen. Je kunt dus voor zachtere tinten gaan, maar ook voor een felle kleur. Zo wordt de muur echt een eyecatcher. 

Accessoires toevoegen

Tot slot kun je ook nieuwe accessoires aanschaffen om de woonkamer een opknapbeurt te geven. Ga bijvoorbeeld voor leuke plantjes als cactussen of andere vetplantjes. Of leg een mooi dienblad op de tafel gevuld met kaarsen en vaasjes. In die vaasjes kun je weer kleur toevoegen door er kleurrijke bloemen in te doen.

Dit vind je misschien ook leuk...