Huis & tuin

Geld besparen tijdens de dure december dagen? Lees hier hoe je dat aanpakt!

Bij iedereen is het bekend dat de maand december net even wat duurder is dan de rest van de maanden. Zodra de black friday acties zijn geweest eind november, komt onze goedheiligman Sinterklaas ook weer met zijn pakjesboot het land in gevaren en vieren we zijn verjaardag op 5 december. Vervolgens volgen de kerstdagen en gaan we nog met zijn allen de jaarwisseling gezellig vieren. Naast al deze leuke feestdagen lopen de vaste lasten van bijvoorbeeld het huis ook gewoon door. Denk aan de huur, de gas-, water en elektriciteitskosten, niet te vergeten de incidentele uitgaven die nog om de hoek komen te kijken. Gelukkig is er een slimme manier om toch op een bepaalde manier geld te besparen tijdens deze drukke, stressvolle, maar o zo gezellige feestdagen. Hoe je dat aanpakt vertellen wij jou in deze blog! 

Geen nieuwe feestspullen kopen 

Een hele goede manier om tientallen euro’s te besparen, is door geen nieuwe feestspullen en attributen te kopen. Het Sinterklaasfeest en kerst wordt ieder jaar opnieuw weer gevierd. Het is om deze reden niet per se nodig om ieder jaar weer op rij nieuwe feestspullen hiervoor aan te schaffen. Reken maar uit hoe duur het is als je ieder jaar op rij nieuwe kerstballen, versiering en sfeerlichten moet kopen. Dit geldt ook voor de kerstboom natuurlijk. Koop je ieder jaar een nieuwe kerstboom? Of ga je voor een kunststof kerstboom die je ieder jaar op rij weer gezellig met de hele familie op kunt tuigen? Als je een liefhebber bent van een echte dennenboom in huis is dit natuurlijk een lastig optie, maar er zijn veel die niet hun kerstboom weggooien wanneer ze er klaar mee zijn, maar in de tuin plaatsen om het jaar erna weer terug in huis te zetten. Op deze manier geef je een boom meerdere levens, en groeit hij met het jaar ook weer een stukje meer.  

Isoleer je woning 

Cadeautjes kopen, kerstmaaltijden voorbereiden en de vaste maandelijkse lasten is bij elkaar op gerekend een behoorlijke rib uit het lijf. Daarnaast spenderen we met zijn allen ook veel meer tijd binnen in huis. Dit betekent, dat ook onze energierekening veel hoger wordt. Vooral wanneer het huis niet goed geïsoleerd is, is de kans groot dat je onnodig energie verbruikt, omdat de kou naar binnen glipt en je op het zelfde moment hard aan het stoken bent om het huis op een comfortabele temperatuur wilt krijgen. Een zeer goede manier om geld te besparen op jaarlijkse basis, is door het huis goed te isoleren. Dit kan allemaal gedaan worden door isolatiemateriaal in de muren te plaatsen, of door een warmte isolerende vloer te leggen.  

Tip! Inspecteer het huis grondig en zorg er voor dat je iedere plek waar eventueel kou naar binnen kan glippen de baas bent. Misschien denk je: vloertegels keukenwandtegels keuken, die zijn aan behoorlijke vervanging toe! Dan heb je mooi de mogelijkheid om dit toe te voegen aan de inventarisatielijst van dingen die moeten gebeuren voor je huis. 

Dit vind je misschien ook leuk...