Overig

Waarom je stofzuiger stinkt.

Hoewel ik natuurlijk niemand over een en dezelfde kam wil scheren, kunnen we met zekerheid stellen dat 45% van alle stofzuigers een vieze oude stofzak heeft waar al maanden niet naar om gekeken is. Dit heeft vaak te maken met het feit dat de meeste mensen niet stilstaan bij het feit dat de troep die je opzuigt vaak veel bacteriën bevat.

Je zuigt namelijk naast stof ook etensresten op, broodkruimels, een korreltje rijst van de curry van gisteren. Alles wat je opzuigt nestelt zich in de stofzuigerzak en wordt direct een broedplaats voor bacteriën en fijnstof dat je liever niet wilt inademen. Helaas is dit toch vaker het geval dan niet. Lees verder om te weten wat je daartegen kunt doen!

Maar ik heb een zakloze stofzuiger hoor!

Een zakloze stofzuiger, Niet alleen erg gebruiksvriendelijk, maar ook nog eens beter voor het milieu. het opvangreservoir van een zakloze zuiger wordt slechts één keer geproduceerd. Hierdoor is de Co2 voetafdruk logischerwijs lager dan dat van stofzuigers waarvan je de zak regelmatig moet vervangen.

HEPA – stofzuiger onderdeel dat levens redt.

Het kan zijn dat je misschien last hebt van Astma of wellicht ben je overgevoelig voor fijnstof.

Dan is een HEPA filter zeker geen overbodige luxe. Een HEPA filter is namelijk een compacte samengeperste filter gemaakt van microvezel. De vezels zorgen ervoor dat dit naast fijnstof zelfs nucleaire stofdeeltjes uit de lucht filtert. Een HEPA filter is namelijk ontwikkeld in koude oorlog om eventuele nucleair geladen stofdeeltjes veilig te kunnen opzuigen na een explosie! Vergeet niet dat een HEPA filter in je stofzuiger iedere 4 tot 6 maanden vervangen moet worden. Want een verstopt filter zorgt ervoor dat je stofzuiger en de motor van je stofzuiger het minder lang volhouden. Ook is een stinkende stofzuiger een voorbode dat de HEPA filter vervangen dient te worden.

Dit vind je misschien ook leuk...