Welke krachttrainings oefeningen zijn geschikt voor vrouwen?
Beauty & mode

Welke krachttrainings oefeningen zijn geschikt voor vrouwen?

Krachttraining is al lange tijd populair onder mannen. Bij vrouwen heerst er vaak een soort angst voor krachttraining omdat veel vrouwen bang zijn om te gespierd te worden en daarmee hun vrouwelijkheid te verliezen. Toch is krachttraining voor vrouwen erg goed. Vrouwen hebben echter andere oefeningen nodig dan mannen. We bekeken de beste oefeningen op het gebied van krachttraining voor vrouwen. 

Welke lichaamsdelen zijn belangrijk voor vrouwen?

Vrouwen hebben een andere bouw dan mannen en vaak streven ze een ander doel na met fitness dan mannen. Mannen willen over het algemeent stevigere arm, rug en borstspieren. Bij krachttraining voor vrouwen worden de billen, buik en bovenbenen getraind. Maar ook het trainen van de triceps wordt voor vrouwen steeds belangrijker om de welbekende kipfilets te verminderen. 

Benen

Om je benen te trainen zijn squats het meest populair. Het is de beste krachtoefening voor je benen. Veel mensen kennen de oefening, maar niet iedereen voert hem op de juiste manier uit. Een goede squat gaat als volgt: je zet je voeten op schouderbreedte of net iets wijder en laat je voeten naar buiten wijzen. Zak zo ver als je kunt naar beneden. Je knieƫn mogen hierbij niet voorbij je tenen komen. Vervolgens kom je weer omhoog, je kunt je armen voor je houden of mee bewegen. Het is belangrijk om naar voren te blijven kijken en je rug recht te houden. Je mag geen last van je onderrug krijgen, dan doe je iets verkeerd.

Billen

De hip bridge is een goede oefening voor je billen en je onderrug. Daarnaast train je ook je buikspieren. De oefening kan in het begin zwaar zijn, bouw het dus rustig op. Ga op de grond liggen en plaats je voeten op de grond. Duw jezelf omhoog met je bovenbenen. Leun met je schouderbladen op de grond en plaats je handen naast je. Span je billen en buikspieren aan en hou de positie vast. Kom daarna weer naar beneden en duw jezelf weer omhoog. 

Buikspieren

Om je buikspieren te trainen is de plank een goede oefening. Je versterkt hiermee je core. Hierdoor krijg je een betere houding. Het uitvoeren van de plank is niet moeilijk. Ga op je buik liggen. Zet je ellebogen op de grond en doe je handen naar voren. Plaats je tenen op de gron

Dit vind je misschien ook leuk...