DIY

Simpele lifehack voor op kantoor: sleutelkastjes

Je hebt er vast wel eens van gehoord of je hebt ze ergens gezien. Sleutelkastjes. Het is een simpele lifehack voor op kantoor. We hebben zo veel sleutels en je hoeft er maar 1 kwijt te raken of je komt die vergaderzaal niet in. Of het magazijn, de kantine of het schoonmaakhok. Dat moet anders. 

Structuur

Net als in ons dagelijkse werk hebben we structuur nodig. We plannen wat af in onze agenda’s, maar als het om het bewaren van spullen gaat, zijn we op kantoor wat slordiger. Trek de lade van het ladeblok onder je bureau maar eens open en je treft een ongeorganiseerde chaos. Zodra we aankomen op kantoor leg je je sleutels ergens neer en aan het eind van de werkdag weet je niet meer waar je ze had gelaten. 

Privé of gedeelde sleutelkast

Dat kan simpel opgelost worden met een sleutelkast. Niet alleen ideaal voor privégebruik, maar ook wanneer je met je team gebruikmaakt van dezelfde sleutels. Bijvoorbeeld sleutels voor vergaderzalen, een toegangshek of het magazijn. Op die manier weten alle medewerkers waar de sleutels zijn en waar ze hem zelf ook weer op moeten bergen na gebruik. Maar ook voor vakantieparken, hotels en scholen zijn de kastjes onmisbaar. Zij hebben ontzettend veel sleutels om te beheren voor hotelkamers en klaslokalen. 

Veiligheid

Het mooie aan het opbergsysteem is dat alle sleutels veilig opgeborgen zijn. Je hebt dus niet alleen structuur op kantoor, maar bent er ook zeker van dat sleutels niet in verkeerde handen komen. Alleen degenen die de code van het kastje weten, hebben toegang tot de sleutels. Sleutelkasten kunnen een cilinderslot of een digitaal slot hebben. Daarbij verschilt ook de opbergcapaciteit.

Op 1 plek

Een sleutelkast bevestig je aan de muur. Dat is fijn want zo weet je altijd waar je moet zijn. Een sleutelkastje kan verplaatst worden waardoor je alsnog je sleutels kwijt kunt raken. Een sleutelkastje heeft opbergmogelijkheden van 1 sleutels tot meer dan 150 sleutels. Er zijn eenvoudige sleutel opbergkastjes met slot tot opbergsystemen met cijferslot of digitale code.

Sleutellabels

Nog een handigheidje: label alle sleutels. Zet op elk label duidelijk welke sleutel het is. Dat maakt het voor iedereen nog gemakkelijker om snel de juiste sleutel te vinden. Bij Kantoorartikelen Express vind je ontzettend veel sleutelkastjes met bijpassende sleutellabels. Je kunt ze direct online bestellen en hebt ze snel op kantoor.

Dit vind je misschien ook leuk...