Vrije tijd

Leuke ideeën om te doen in Elburg

Elburg staat bekend om haar prachtige middeleeuwse vesting met een nagenoeg volledig recht stratenplan. Het is een fantastisch oud stadje waar je heerlijk doorheen kunt slenteren. Er is een leuke winkelstraat, een mooie haven en een mooie wal waar je overheen kunt wandelen. 

Maar welke dingen moet je allemaal een keer gedaan hebben in Elburg? In deze blog geven je de leukste ideeën om te doen in de Hanzestad Elburg. 

Ontdek de middeleeuwse vesting

In Elburg zijn ontzettend veel historische gebouwen en monumenten. Het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen bij deze historische bouwwerken. Je kunt een rondje lopen door de oude kern van Elburg die slechts 250 bij 350 meter groot is. Ook kun je oude stukken stadsmuur bekijken, evenals de grachten en wallen rondom de stad. 

Verdiep je in de Hanzesteden

Elburg maakte in de middeleeuwen deel uit van het Hanzeverbond: ‘’een samenwerkingsverband van handelaren en steden om gezamenlijk hun handel te beschermen en uit te breiden.’’ In Elburg kan je nog steeds veel dingen terugzien van deze tijd. Zo heb je nog veel grote oude gebouwen en een prachtige Vischpoort, een middeleeuwse verdedigingstoren. 

Overnachten in de stad

Elburg is ook gewoon een ontzettend leuke stad om te winkelen en om lekker te genieten van leuke terrasjes. Er zijn veel leuke kroegjes en gezellige cafés. Ook zijn er leuke hotels waar je na een druk dagje Elburg lekker kunt overnachten. En waar je de volgende dag rustig wakker kunt worden binnen de grachten van Elburg. Ook de restaurants in Elburg zijn zeker een aanrader. 

Bezoek de verschillende museums

Elburg heeft ook heel veel verschillende musea en tentoonstellingen. Als je houdt van musea is Elburg de ideale plek. Zo heb je het museum Sjoel Elburg, dat is een specialiteiten museum. Ook heb je een prachtig museum aan het begin van de stad, Museum Elburg. Dit museum is gevestigd in het oude vrouwenklooster. En in dit museum is van alles te vinden over de geschiedenis van de vesting en het klooster. En zo heb je nog veel meer verschillende musea.

Kortom: Er is genoeg te doen in dit leuke stadje. Als je dus een dagje weg wilt of een vakantie wilt boeken, dan raden wij Elburg van harte bij je aan. Want in Elburg is voor iedereen wat wils te vinden en je kunt hier een fijne tijd beleven. Kies voor Elburg, dat is een keuze waar je zeker geen spijt van zult krijgen.

Bron: hotelelburg.nl

Dit vind je misschien ook leuk...