Geen categorie

Krijg in 3 stappen inzicht in uw trapliftkeuze

De keuze is reuze voor wat betreft trapliften. Zo bestaan er nieuwe en tweedehands varianten, complexe en eenvoudige trapliften en gekochte en gehuurde versies. Het vinden van een geschikte traplift kan om die reden een heuse zoektocht worden, maar met de onderstaande informatie zult u in een mum van tijd een beter beeld hebben van uw wensen en eisen omtrent het selecteren van de ideale traplift.

Stap 1: trapliften huren of kopen?

Waar velen dachten dat een traplift altijd gekocht moest worden, heeft nog niet gehoord van het huren van een traplift. Niet iedereen hoeft namelijk op de lange termijn een beroep te doen op de mobiliteit van een traplift, aangezien sommige mensen op korte termijn weer hersteld zijn van hun mobiliteitsproblemen. Het huren van een traplift is daarom een aantrekkelijke optie, omdat de prijs traplift hierdoor relatief laag blijft.  

Stap 2: tweedehands of ongebruikte traplift?

Wanneer u hebt besloten om een traplift te kopen, zijn er twee mogelijkheden: een tweedehands of nieuwe traplift. In het geval van een ongebruikte traplift bent u verzekerd van een gloednieuwe versie, die geen gebruikssporen heeft. Echter, sommige trapliften zijn slechts voor korte tijd gebruikt (zie stap 1), waardoor een tweedehands traplift zo goed als nieuw is en tegen een relatief lage prijs verkocht wordt. Hierom is het de moeite waard om u te verdiepen in de mogelijkheden voor tweedehands trapliften.

Stap 3: komt u in aanmerking voor een vergoeding?

Mogelijk is de plaatsing van een traplift voor u noodzakelijk, maar hebt u niet genoeg vermogen om een traplift aan te kunnen schaffen. In dat geval zou u in aanmerking kunnen komen voor een traplift vergoeding volgens de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. U zult hiervoor een verklaring van de huisarts moeten tonen bij de gemeente, waar u een aanvraag voor een traplift kunt doen. Zie voor meer informatie hierover de website van Trapliftenvergelijken.nl!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *