whatspace.nl
Overig

5 tips om printerinkt te besparen

Iedereen met een printer herkent het wel: de printerinkt is net op wanneer je een belangrijk document wilt uitprinten. Wanneer je veel gebruik maakt van een printer moet je erg vaak de inkt vervangen. Dit is niet alleen onhandig, maar printerinkt is ook nog eens ontzettend duur. Je wilt dus het liefste zo lang mogelijk met een inktcartridge blijven doen. Daarom zijn hier 5 tips om inkt te besparen.

Verminder de kwaliteit

Bij het printen kun je zelf de kwaliteit aangeven. Kies alleen voor de hoogste kwaliteit wanneer dit echt nodig is. Voor minder belangrijke documenten kun je beter een lagere kwaliteit kiezen. Hiermee bespaar je namelijk erg veel inkt. De tekst blijft dan nog steeds goed leesbaar. 

Kies zo vaak mogelijk voor zwart/wit

Het uitprinten van foto’s of grafieken met kleur kost ontzettend veel kleureninkt. Kleureninkt is ook nog eens duurder dan zwarte inkt. Gebruik de kleureninkt dus wanneer dit echt nodig is. Druk de rest van de documenten standaard af in zwart/wit.

Kies een besparend lettertype

Het is gebleken dat bepaalde lettertypes minder inkt verbruiken dan anderen. Dit heeft onder andere te maken met de vorm en dikte van de letters. Lettertypes zoals Times New Roman en Calibri zijn de zuinigste lettertypes. Lettertypes zoals Arial en Verdana verbruiken meer inkt. Kies dus voor een zuinig lettertype wanneer dit mogelijk is. 

Print alleen afbeeldingen wanneer dit echt nodig is

Afbeeldingen, grafieken en foto’s verbruiken erg veel inkt. Deze zitten echter wel in veel documenten. Veel mensen zullen de documenten gewoon uitprinten, zonder hier over na te denken. Wanneer je de afbeeldingen eigenlijk niet nodig hebt, haal deze dan uit het document. Het is namelijk zonde van de inkt. Print alleen afbeeldingen uit wanneer je deze echt nodig hebt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *