Huis & tuin

Efficiënt klussen? Da’s zeker mogelijk!

Chaos en wanorde, dat zijn twee termen die nogal goed samengaan met zo’n beetje iedere werkplaats. De jouwe zal op deze regel geen uitzondering zijn.

En geef nou toe, zo’n rommeltje is toch eigenlijk stiekem ook wel erg gezellig? Dat maakt zo’n werkruimte! Daaraan zie je gelijk dat de eigenaar bezig is met zijn of haar passie, lust en leven. Waarom zou je daar nou eigenlijk orde in willen aanbrengen?

Ja, oké. Je kunt dan tenminste wat terugvinden, dat is waar. Maar zodra je het hebt opgeborgen, komt het ergens in een la terecht, wellicht helemaal onderop. Zodra het over je vloer verspreid ligt, zie je de gereedschappen die je nodig hebt in ieder geval direct liggen. Dus waarom is een kast nou zo’n verbetering?

Omdat zowel opruimen als terugvinden met deze handige systemen een stuk sneller gaan. En datzelfde geldt voor de projecten die je aan het uitvoeren bent! Wat heb je precies nodig om jouw bezigheden en de ruimte waarin je werkt zo aanzienlijk te stroomlijnen? Lees snel verder om daar achter te komen!

Gereedschapset

Pardon? Die heb je toch al? Wellicht zelfs meer dan één! Zo’n compact trommeltje dat je overal mee naartoe kunt nemen en waar je het hoognodige aan gereedschap in stopt. Is dat nou wat wij aan willen bevelen? Dat is toch helemaal geen vooruitgang!

Nee, dat klopt. Maar dat is dan ook niet de oplossing die we willen aandragen. De gereedschapset waar wij het over hebben, is een grote metalen kast. Hierin zitten diverse lades met duidelijke inlegvormen. Zo kun je direct en snel je gereedschappen erin kwijt op een manier dat je ze heel snel terugvindt. En zodra je dit systeem een beetje doorkrijgt, weet je precies welke lade je moet openen om een specifieke tool te pakken! Handig toch?

Kies uit een leeg exemplaar waar jij al je gereedschappen moeiteloos in opbergt. Of eentje die reeds gevuld is wanneer jij de gewenste accessoires nog niet in huis hebt!

Werkbank

Waarschijnlijk komt dit fenomeen je ook al niet onbekend voor. Misschien heb je er zelfs al eentje staan. Dat zou ons althans niet verbazen. Maar is jouw model dan ook voorzien van handige lades? De gereedschappen die je meestal aan je werkbank gebruikt, kun je hier dan ook in opbergen. In plaats van een ladeblok kun je tevens kiezen voor een model dat van handige zijpanelen voorzien is. Hieraan kun je bepaalde tools ophangen. Dan heb je ze altijd direct in het zicht. Natuurlijk kun je dit ophangsysteem ook met ladeblokken combineren. Zodra je de juiste werkbank uitkiest, tenminste. Maar zo ver was jij waarschijnlijk ook nog wel.

Gereedschapstrolley

Die eerste optie was misschien wel handig en leuk. Maar hoe versleep je zo’n kolossaal ding nou van de ene ruimte naar de andere? Of van de ene hoek van je werkplaats naar de andere? Zo’n gewicht, da’s niet te doen!

Daar geven we je helemaal gelijk in. Maar een gereedschapstrolley helpt je van dit potentiële probleem af. Het is nagenoeg precies dezelfde oplossing als de eerder genoemde metalen kast, alleen zitten er dan wieltjes onder! Zo rijd je je gereedschap gemakkelijk en snel naar de gewenste plek.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *