Welke soorten badkamerspiegels zijn er?
Huis & tuin

Welke soorten badkamerspiegels zijn er?

De spiegel lijkt misschien een klein element in de badkamer, maar toch heeft deze best wat invloed op de stijl en sfeer van de ruimte. Voorheen had je voornamelijk de keuze uit rechthoekige varianten, maar daar zijn inmiddels veel meer mogelijkheden bijgekomen. We snappen heel goed dat je misschien niet op de hoogte bent van alle mogelijkheden, daarom hebben we alle soorten badkamerspiegels voor je op een rijtje gezet.

Ronde spiegels

De afgelopen jaren hebben ronde spiegels helemaal hun intrede gemaakt. Je zag de ronde spiegel in vele badkamers verschijnen. Je hebt deze spiegels in verschillende groottes, waardoor je bijvoorbeeld ook kunt kiezen voor twee kleinere spiegels in plaats van één grote. Daarnaast geeft een ronde spiegel een moderne, maar ook sfeervolle uitstraling aan de ruimte.

Ovale vorm

We gaan nog even verder in de ronde vormen, want je kunt namelijk ook gaan voor een ovale spiegel. Deze vorm wordt veelal gekozen voor een wat smaller meubel, een ovale spiegel is immers ook smaller dan een ronde. Bij de ovale vorm zien we ook regelmatig dat er voor twee spiegels wordt gekozen. Een ovale spiegel zorgt voor een luxe en stijlvolle uitstraling in de badkamer.

Vierkant of rechthoekig

Niet iedereen houdt van die ronde vormen, gelukkig zijn er ook gewoon nog steeds de vierkante en rechthoekige spiegels. Je kunt de rechthoekige spiegel niet alleen horizontaal bevestigen, maar ook verticaal. In dat geval kun je er ook twee naast elkaar hangen. Bovendien creëer je met twee verticale spiegels een heel uniek plaatje. De vierkante spiegel komt wat minder vaak voor, maar ook deze mogelijkheid is er nog.

Een organische badkamerspiegel

Wanneer je graag voor een echt uniek en natuurlijk plaatje wil gaan is de organische badkamerspiegel perfect voor jou. Deze spiegels zijn dus asymmetrisch waardoor je voor die natuurlijke uitstraling zorgt. Je hebt de spiegels in een horizontale én verticale versie. Daarnaast zijn er ook nog verschillende vormen organische spiegels verkrijgbaar. 

Spiegels met en zonder accenten

Je hebt niet alleen verschillende vormen spiegels, maar ook diverse designs. Zo kan er gekozen worden voor een spiegel met een omlijsting. De omlijstingen zijn vaak in dezelfde kleuren als de kranen beschikbaar, zodat je dit precies kunt matchen met elkaar. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit verschillende diktes omlijstingen. Ook zijn er verschillende designs op de spiegel mogelijk. Soms zijn de spiegels bijvoorbeeld van een matte rand voorzien. Er zijn dus ook verschillende designs mogelijk!

De spiegelkast

Vooral als je een kleine badkamer hebt, kan een spiegelkast uitkomst bieden. Vroeger hadden deze spiegels een wat oubollig design, maar tegenwoordig is er van alles mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een spiegelkast met verwarming en verlichting. Of de zijkanten dezelfde kleur als je badmeubel geven. Een spiegelkast hoeft dus helemaal niet oubollig te zijn!

Doe badkamer inspiratie op

Voordat je een badkamerspiegel uitzoekt, wil je natuurlijk wat inspiratie op doen. Dit kun je natuurlijk online doen, maar vaak is het net wat fijner om de spiegels in het echt te bekijken. Bij de meeste badkamerwinkels kun je gewoon binnenlopen en in alle rust rondkijken. Vaak vind je daar ook de badkamertrends voor 2024, zo ben je altijd op de hoogte van alle mogelijkheden.

Dit vind je misschien ook leuk...