Eten & drinken

Groenten langer vers houden op deze manier

Een Blast chiller is een goede manier om groenten langer vers te houden. Dit is een apparaat wat ook wel een shock freezer wordt genoemd. Het is een geïsoleerde cel met een groot koelvermogen. Daarnaast is een vriescel kopen ook een optie. Vooral als je bijvoorbeeld een horeca bedrijf hebt, kan dit een goede oplossing zijn voor het geval je een grote onderneming hebt. Vaak is het lastig om groenten en fruit goed gekoeld te houden als je deze nog enige tijd wilt gebruiken. Vooral bij een grote onderneming is het dan aan te raden om de juiste apparatuur aan te schaffen zodat je uiteraard zoveel mogelijk de voedselverspilling voorkomt. Ook voor particulieren is dit systeem handig. Je wilt uiteraard graag dat je groenten zo goed mogelijk bewaard blijven. Niet is zo vervelend wanneer er bijvoorbeeld fruitvliegjes komen en je het eten weg kunt gooien. Een blast chiller is daarom voor velen een goede oplossing. Een geïsoleerde cel is vooral een goed middel voor grote ondernemingen. 

Groenten in of buiten de koelkast bewaren

Er bestaat nog wel eens de discussie of je groenten en fruit in of buiten de koelkast moet bewaren. Hier zijn uiteraard verschillende theorieën voor en iedereen hanteert zijn of haar manier. Sommige groenten hoeven inderdaad niet per se in de koelkast bewaard te worden maar de meeste wel. Op die manier blijven de groenten vaak het meest vers. Tevens zorgt dit ervoor dat er niet snel schimmels zich zullen nestelen op de groenten en op het fruit. Je krijgt dan uiteraard minder snel beschimmeld eten. Dit is dus de voornaamste manier om je groenten vers te houden. Door de koude temperatuur zul je ondervinden dat je minder snel beschimmeld eten krijgt. Sommige mensen kiezen ervoor om sommige vruchten en soms ook groente in een fruitschaal te bewaren op het aanrecht. De groente en het fruit is dan lekker om op te eten, maar het blijft niet lang vers. Concluderend kun je groente en fruit dus beter wat langer in de koelkast bewaren als je wilt dat het eten lang vers blijft. 

Het belang van genoeg groente

Dat groente gezond is weten we eigenlijk allemaal. Maar veel mensen vergeten nog vaak om serieus elke dag groente te eten. Voor een volwassene is het aangeraden om per dag 250 gram groente te eten. Dit lijkt in het eerste opzicht heel veel, maar dit valt wel mee als je met elke maaltijd wat groente eet. Voor kinderen is groente ook ontzettend belangrijk. Elke groente is verschillend en heeft eigen kwaliteiten. In groenten zitten uiteraard ontzettend veel vitamines en sommigen ook andere goede voedingsstoffen. Ze helpen je om je lichaam letterlijk gezond te houden. Je kunt wel overleven zonder groentes te eten, maar de kans is groot dat je op den duur enige ziektes zult ervaren of andere kwalen. Sowieso is het altijd een goed idee om genoeg groenten te eten, dit zal je nooit benadelen. Deze groentes moeten ook altijd goed bewaard worden op de juiste temperatuur. Niet te koud en niet te warm. Je wilt immers dat je de groenten nog enige tijd kan gebruiken. Een goede koelmethode is daarom erg belangrijk en zeker geen overbodige luxe. Zorg ervoor dat je dit op een goede manier hanteert. 

Dit vind je misschien ook leuk...