Rondreis Maleisië
Vrije tijd

Rondreis Maleisië

In één land Azië willen zien? Dan is Maleisië het land voor jou. Door de enorme verschillen in het land is er veel te zien. De koloniale historie is te zien, de grote metropool Kuala Lumpur, jungle en de vele bounty eilanden. Verder kan je nog verschillende soorten apen zien en de bijzondere roodharige mensapen. In deze blog kan je alles lezen over natuur, eten, klimaat en algemene informatie die je wilt weten voordat je naar Maleisië gaat.

Natuur

Maleisië heeft veel ongerepte natuur. Op Borneo kun je bijvoorbeeld de orang-oetan en de roodharige mensapen zien. Er zijn veel nationale parken waardoor je nog een goede indruk krijgt van het tropisch regenwoud. Er leven verschillende diersoorten in de regenwouden zoals olifanten, neushoorns, tijgers, luipaarden en nog vele soorten apen. De zeldzame bloem rafflesia in zijn bloeiperiode heeft de bloem een doorsnede van een meter. Deze bloem komt wel alleen voor op Sabah en Sarawak. Zo is een rondreis Maleisië voor een natuurliefhebber perfect. Ook voor diegene die liever op een bounty strand ligt is het perfect.

Eten

Het eten is erg veelzijdig. Dit komt doordat iedere bevolkingsgroep wel haar eigen gerechten heeft. De verschillen tekenen zich duidelijk af aan de restaurants. Vaak zijn maleisische gerechten wel pittig gekruid, pas daarmee op als je daar niet goed tegen kan. Verder kun je ook heerlijk Indiaas of Chinees eten. Hawkerstalls zijn kramen in open lucht. De specialiteit is saté, wat vaak gemaakt wordt van kippenvlees, lamsvlees of rundvlees. Het drinkwater uit de kraan is redelijk veilig, maar pas hier alsnog mee op en weer er voorzichtig mee.

Klimaat

Maleisië wordt gekenmerkt met een tropisch regenwoudklimaat. Hierdoor heb je bijna altijd een klam gevoel. De uitzonderingen zijn de hoger gelegen gebieden daar zul je niet zo snel een klam gevoel hebben. Het gehele jaar door zal de temperatuur tussen 25 en 35 graden liggen. In de hooggelegen gebieden, als het vasteland en op het eiland Borneo zijn de temperaturen wat koeler tussen 18 en 25 graden. Per regio verschilt het wanneer de meeste regen valt, daarom is het verstandig om het van te voren te bekijken wanneer de regen valt.

Algemene informatie

Er zijn verschillende bevolkingsgroepen in Maleisië zoals Chinezen, Indiërs en Maleisische mensen. Hierdoor zal je verschillende mensen ontmoeten uit verschillende bevolkingsgroepen. Je hebt voor Maleisië geen visum nodig, maar dan moet je wel korter blijven 90 dagen. De lokale munt is de Maleisische Ringgit. In de meeste plaatsen kan je pinnen, maar het is ook verstandig om wat contant geld mee te nemen in Euro’s. Verder worden creditcards in meeste hotels en luxere restaurants wel geaccepteerd. De stekkers zijn dezelfde als die je in Nederland gebruikt, maar dat is niet altijd zo. Daarom is een wereldstekker meenemen wel raadzaam.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *