Huis & tuin

Zo kun je je boomstamtafel onderhouden

Heb je thuis in de woonkamer of eetkamer een boomstamtafel staan? Dan mogen we je feliciteren, want boomstamtafels zijn prachtige soorten tafels, die er stijlvol en lekker authentiek uitzien. Als je nog geen boomstamtafel hebt, dan kun je een boomstamtafel op maat laten maken door Anselm Oome. Maar hoe mooi en elegant boomstamtafels ook zijn, een nadeel is dat ze onderhoud nodig hebben om er strak uit te blijven zien. Hoe je jouw boomstamtafel slim onderhoudt, lees je in dit artikel!

Behandeling met olie

Omdat boomstamtafels gemaakt zijn van massief hout hebben ze een speciale behandeling nodig. Belangrijk bij een boomstamtafel is in de eerste plaats het gebruik van speciale onderhoudsolie voor de boomstamtafel. Goede houtolie producten zorgen ervoor dat je boomstamtafel mooi blijft. Bij houthandels en meubelzaken is speciale houtolie verkrijgbaar, waarmee de boomstamtafel eens per drie tot zes maanden in de olie gezet kan worden. Zo blijft je tafel mooi en bescherm je je boomstamtafel tegen intrekkend vocht en vuil. Doe de olie op een doek en wrijf de tafel helemaal in. Vervolgens moet je de olie vijf minuten laten intrekken. Daarna kun je de tafel droog boenen met een droge doek.

Reiniging met een vochtige doek

Experts raden aan om, als je kiest voor een boomstamtafel op maat laten maken door Anselm Oome, in de eerste zes weken na aankoop de tafel sowieso niet af te nemen met een vochtige doek. De reden hiervoor is simpel: er kan in het verse hout nog vocht intrekken. Kies ervoor om de eerste anderhalve maand de tafel alleen met een stofdoek of droge theedoek schoon te vegen.

Vanaf week zes is het mogelijk om de tafel te reinigen met een vochtige doek, al dan niet met een natuurlijk (niet-bijtend) reinigingsmiddel. Hoe vaak je de tafel schoonmaakt, is afhankelijk van hoe intensief je de tafel gebruikt. Vaak is eenmaal per week of enkele keren per maand de boomstamtafel met een vochtige doek afnemen genoeg om deze fris en schoon te houden.

Gebruik een tafelkleed en/of zeil

Heb je kinderen? Dan is het slim om, als ze bij de tafel spelen, een zeil of doek te gebruiken om het tafelblad te beschermen. Zo houd je je boomstamtafel langer mooi! Veel gebruiksplezier toegewenst van jouw mooi boomstamtafel!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *