Huis & tuin

Een mooie en degelijke trap geeft meerwaarde aan het huis

Hoe beter een huis is onderhouden, hoe meer het stijgt in waarde. Natuurlijk ga je in de eerste plaats een huis renoveren voor jezelf en niet voor iemand anders. Maar wanneer je van plan bent het huis ooit te verkopen, dan bewijst een degelijke renovatie bij de verkoop wel zijn nut. Alle kleine zaken die een renovatie hebben ondergaan tellen mee in de uiteindelijk waarde van een huis. Zo ook de renovatie van een trap, al lijkt dit misschien maar een detail. 

Traprenovatie laten uitvoeren 

Een traprenovatie in Haarlem laten uitvoeren kan wel maar onder bepaalde voorwaarden. Zo moet de trap nog veilig zijn. Dit wil zeggen geen scheuren in het hout en de treden die nog stevig genoeg zijn om op te stappen. Voldoet de trap in de woning nog aan de eisen? Dan kan je overgaan tot een traprenovatie. Niet alleen zorgt dit voor een waardevermeerdering van het huis, het zorgt ook voor een gedeeltelijke make-over in het huis. Een trap lijkt altijd maar een klein detail, maar kan een heel ander zicht geven als deze plots een totaal ander uiterlijk heeft. Een traprenovatie is gelukkig ook niet zo arbeidsintensief als het zetten van een heel nieuwe trap. En zeker niet wanneer je de werken laat uitvoeren door professionals. 

Een tijdje tussen het stof 

Het renoveren van een trap, het klinkt allemaal heel aanlokkelijk, zeker wanneer het niet al te arbeidsintensief is. Maar er zijn toch een aantal zaken waar je beter rekening mee houdt eens je eraan begint. Deze klus brengt heel wat viezigheid en stof met zich mee, dus gedurende de tijd dat de trap wordt gerenoveerd zit je wel tussen het stof. Renoveren kan je natuurlijk niet doen zonder viezigheid, het hoort er gewoon bij. Zoveel mogelijk alles afdekken is dus aangeraden, al zal je wel wat poetswerk hebben eens het lelijke eendje is omgetoverd tot een zwaantje. 

Vergelijken van firma’s 

Dan is er natuurlijk nog de vraag of je de renovatiewerken wilt laten doen of deze zelf wilt doen. Er zijn genoeg bedrijven die een traprenovatie voor zich willen nemen. TopTrap is onder andere een van de vele firma’s die jouw trap kunnen omtoveren tot een pareltje. Wanneer je overweegt om een professional in te schakelen, is het wel aangeraden om offertes te vergelijken. Er zijn immers heel wat bedrijven die professioneel en goedkoop lijken te zijn, maar dat het resultaat niet is wat het moet zijn. Probeer daarom zoveel mogelijk ervaringen te horen van andere mensen die al met professionals als deze gewerkt hebben. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *