Huis & tuin

Tips om je woning tegen een goede prijs te verkopen

Net als jij weten we dat de woningmarkt al langere tijd onder druk staat. Het tekort aan woningen is enorm en bezichtigingen met honderden geïnteresseerde kopers zijn vandaag de dag heel normaal. Als verkopende partij ligt daardoor het gevaar op de loer dat je gemakzuchtig wordt en weinig moeite doet om je woning aantrekkelijk te maken, omdat hij toch wel verkocht wordt.

Maar door je woning aantrekkelijker te maken voor de verkoop wordt de kans op een hoge verkoopprijs groter. Alle redenen dus om tijd, geld en energie te steken in het aantrekkelijker maken van je woning. In dit artikel geven we je daar een aantal waardevolle tips voor.

De buitenkant van je woning maakt de eerste indruk

De eerste indruk van een huis krijg je als je de buitenkant ziet. Je komt aanlopen, ziet de woning staan en hebt gelijk al een eerste indruk. Nog voordat je de binnenkant hebt gezien. Zo snel gaat dat dus ook bij potentiële kopers. Daarom is het aan te raden om in ieder geval te zorgen dat de volgende onderdelen van je woning er tiptop uitzien:

De kozijnen

Geeft de kozijnen een nieuwe verflaag of vervang ze voor kunststof kozijnen indien het hout in slechte conditie verkeert. Kunststof kozijnen hebben namelijk geen onderhoud nodig en dat kan potentiële kopers prikkelen om meer geld voor je huis te bieden.

De gevel

Gevels worden dag en nacht blootgesteld aan de weersomstandigheden, waardoor ze vervuild raken en er minder mooi uit gaan zien. Het reinigen van de gevel en de voegen zorgt ervoor dat je woning er weer fris en goed onderhouden uitziet.

De tuin

Zorg er in ieder geval voor dat er geen onkruid in je tuin groeit, het gras is gemaaid en dode planten en struiken verwijderd worden. Het gaat er niet zozeer om dat de tuin mooi moet zijn, maar dat het groen er goed onderhouden bijstaat, zodat het bijdraagt aan het creëren van een goed verzorgde indruk.

De garagedeur

Heb je een garage? Bekijk de garagedeur dan even. Ziet het deurblad er goed onderhouden uit? Functioneren de garagedeur onderdelen nog goed, zodat je geen piepende en krakende geluiden hoort als je hem opent?

Wanneer je tot de conclusie komt dat je de garagedeur moet vervangen, investeer dan niet gelijk in een nieuwe garagedeur, maar kijk of je een tweedehands garagedeur op de kop kunt tikken. Er zijn diverse garagedeur specialisten die tweedehands deuren scherp aanbieden.

Het gaat dan om deuren die verkeerd besteld zijn of wat kleine beschadigingen hebben. Niks mis mee dus. Een voorbeeld van een garagedeur specialist die tweedehands deur verkoopt vind je hier: garagedeurspecialist.nl.

Maak het interieur zo neutraal mogelijk

Het is logisch dat je je woning op zo’n manier inricht zodat jij je er fijn bij voelt. Maar bij de verkoop gaat het erom dat nieuwe bewoners voor zich zien dat ze van jouw huis hun nieuwe thuis kunnen maken. Daarbij helpt het als je het interieur op zo’n neutraal mogelijke manier inricht.

Dat betekent onder andere dat je het beste voor lichte kleuren kunt kiezen, foto’s weghaalt en het aantal woonaccessoires beperkt. Zorg er daarnaast voor dat de meubelen er goed verzorgd uitzien. Zitten er allemaal vlekken en slijtageplekken op? Dan raden we je aan om meubels te huren. Op deze site lees je er meer over.

Isoleer je woning

Duurzaamheid is voor steeds meer mensen een belangrijk aspect van een woning. Zorg er daarom voor dat in ieder geval de vloer, de muren en het dak geïsoleerd zijn. Dat zorgt er niet alleen voor dat de vaste lasten voor gas en elektra omlaag gaan. Het verhoogt ook het wooncomfort. Een aspect waar mensen veel waarde aan hechten.

De verkoopadvertentie

Zoals we eerder hebben aangegeven hoef je je in deze tijden weinig zorgen maken of er mensen zijn die je woning willen kopen. Maar door het aantal geïnteresseerden zo groot mogelijk te maken, ontstaat er schaarste en gaan mensen tegen elkaar opbieden wat uiteindelijk in een hogere verkoopprijs resulteert. Zorg daarom dat je woning een aantrekkelijke verkoopadvertentie krijgt, zodat zoveel mogelijk mensen langskomen om je woning te bekijken en een bod uitbrengen.

Deel jouw tip

Hoewel we in dit artikel een aantal waardevolle tips met je hebben gedeeld waarmee je de kans vergroot dat je jouw woning tegen een goede prijs verkoopt, zijn er natuurlijk nog veel meer tips te bedenken. Heb je dus nog een aanvulling op dit artikel? Dan ontvangen we hem graag van je.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *