Huis & tuin

Tips voor het creëren van een vijver

Als je een vijver wilt aanleggen in je eigen tuin zul je op een aantal dingen moeten letten. Vijverfolie kan hierbij erg handig zijn. Dit is werkzaam voor het fundament van de vijver. Als je een vijver wilt aanleggen zul je eerst een afweging moeten maken in hoe groot deze zal moeten worden. In een grote tuin is het aan te raden een wat grotere vijver aan te leggen. Toch is het nog een heel werk om dit uiteindelijk te maken. Vele huizen met tuinen hebben vaak slechts een kleine vijver. Ze zijn niet groot, maar het oogt wel mooi en geeft de tuin sfeer. Zo’n vijver wordt vaak gecombineerd met een fontein. In sommige gevallen kun je hier verlichting aan toevoegen. 

Dieren en planten in een vijver

Als je een vijver in de tuin plaatst, komen er vaak ook dieren en planten in te zitten. Vaak zitten er bijvoorbeeld kikkers in die er zelf in gaan trekken. Sommige mensen plaatsen er ook goudvissen in. Het oogt mooi en het is voor vissen ook een fijne omgeving om in rond te zwemmen. Elke dag geef je de vissen wat voer en dan kunnen de vissen vrij rondzwemmen. Ook groeien er vaak verschillende planten in de vijver. Soms wordt er ook voor gekozen om planten rond de vijver te laten groeien. Dit maakt het totaalplaatje als het ware helemaal af. Het oogt dan erg mooi. 

De aanleg van een vijver

Een vijver zou je zelf kunnen aanleggen uit ervaring blijkt dat dit niet altijd goed gaat. Het lijkt makkelijk om een vijver aan te leggen. Vaak gaat het echter  lekken of is de ondergrond niet stevig genoeg. Het is daarom beter om dit uit handen te geven bij een gespecialiseerd bedrijf. Zij weten precies welke producten  er nodig zijn om een vijver aan te leggen. Bovendien kunnen zij deze producten gebruiken naar de beschikbaarheid van jouw tuin . Zij weten precies wat er moet gebeuren in jouw tuin. Het is even duur, maar daarna  het levert wat op aangezien je geen eventuele reparatiekosten hoeft te betalen. 

Dit vind je misschien ook leuk...