Vrije tijd

Waar op vakantie?

Helaas mag het nog niet, maar we kunnen ons wel alvast voorbereiden voor als het wél weer mag. Wat zijn dé plekken om op vakantie te gaan? Je leest het hier! 

Denemarken 

Misschien denk je niet zo snel aan dit land, maar het is een prachtig Scandinavisch land. Denemarken heeft in vergelijking met Noorwegen niet zo veel gebergte en fjorden. Toch is het een prachtig land die iedereen wel eens een keer zou moeten bezoeken! Zo zijn er prachtige uitgestrekte stukken land met veel rust. Je kunt er ook heerlijk genieten van ijs en fikka momenten. Fikka momenten zijn ook wel te vergelijken met onze 4-uurtjes. Lekker een kopje koffie of thee met wat lekkers. Het genieten van deze kleine geluksmomenten wordt ook wel hygge genoemd. Ook zijn er verschillende eilanden, zoals de Noord-Friese Waddeneilanden. Meer weten over de Noord-Friese Waddeneilanden? Kijk dan op deze website.

Finland

Nog een prachtig Scandinavisch land! Finland is hét sprookjes winterland. Bedekt met een flinke laag sneeuw en hun ijskoude temperaturen. In het Finse Lapland kun je zelfs de stad van de kerstman vinden. Voor de perfecte kerst voor het gezin. De kinderen kunnen in Santa’s Village op schoot bij de kerstman en zelfs sleeën met rendieren! Daarnaast is de kans om het Noorderlicht te zien in het Finse Lapland ook vrij hoog. Voor een sprookjesachtige wintervakantie is Finland the place to be! 

Portugal 

Liever niet de kou in? Dan is Portugal een betere keus! Portugal heeft wat meer aangenamere temperaturen en heeft ook prachtige natuur. In Portugal moet je écht Madeira, het bloemeneiland van Europa, bezoeken. Gevuld met eindeloze prachtige bloemenvelden en een oogverblindende natuur. Prachtig om lange wandelingen te maken of heerlijk te picknicken.

Oostenrijk

De meesten gaan naar Oostenrijk voor de wintersport. Maar wist je dat er in de zomer ook veel leuks te vinden is? Ook in de zomer is Oostenrijk prachtig! Zo zijn er vele wandel- en klimroutes die je kunt trotseren. Een prachtig gebied in Oostenrijk is Karinthië. Een prachtig gebied met veel natuur en activiteiten. Zo is er voor iedereen wel wat te doen! Kinderen kunnen gaan klimmen, pony rijden of lekker naar de dierentuin. Ben je een paardenliefhebber? Dan kun je ook de Spaanse rijschool in Wenen bezoeken! Hier kun je de meest prachtige spierwitte paarden zien dansen op muziek. Er zijn natuurlijk nog veel meer prachtige plekken om op vakantie te gaan, maar dit zijn dé hipste bestemmingen van 2021! 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *