online groeien
Overig

Hoe groei je online?

Het maakt niet uit of je nou blogberichten schrijft of dat je een webshop hebt. Het is de bedoeling dat uiteindelijk veel klanten/kijkers je website bezoeken. Maar dat gebeurt niet zomaar, je zou er wel stappen voor moeten zetten om zo ver te komen. Om je een handje op weg te helpen, staan hieronder een paar tactieken die zeker werken!

SEO

Om hoger in Google te komen zou je de teksten SEO kunnen schrijven, zo kom je uiteindelijk hoger in Google te staan en heb je een grotere kans dat mensen naar je site bezoeken. Aan SEO zitten best veel regels verbonden en als je erg druk bent of simpelweg geen zin er in hebt. Dan is het een aanrader om een marketingbedrijf in te huren. Ook kun je oude content, weer vernieuwen en het dan opnieuw plaatsen op de website. Op deze manier blijft ook de oude content relevant. Wat ook nog een optie is, je kunt blogs gaan ruilen op andere websites met een linkje erin. Zo krijg je meer links naar je pagina en rank je ook hoger.

Social media

Op social media kun je veel aandacht creƫren voor de mensen die het interessant vinden. Als je vooral jongeren wilt bereiken, is Instagram een aanrader. Ben je op zoek naar een iets oudere doelgroep dan kun je beter voor Facebook gaan. Natuurlijk zitten er ook wel jongeren op Facebook en andersom. Op social media kun je ook hashtags gebruiken, zorg er wel altijd voor dat de hashtags relevant zijn aan je onderwerp, zo krijg je zo weinig mogelijk mensen die meteen weer van je website af gaan. Ook kun je een samenwerking aangaan met een groter bedrijf, om een soort van mee te leven op het grotere bereik van hun!
Op deze manier groei je online verder!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *