Kato
Huis & tuin

Tips voor een thuiswerkplek in de woonkamer

Tegenwoordig werken er erg veel mensen vanuit huis. Je kunt hier dan niet altijd genieten van de luxe die je op het werk wel hebt. Niet iedereen heeft een ruimte in huis over om te verbouwen tot kantoor. Soms is de thuiswerkplek gewoon in de woonkamer. Daar is ook helemaal niets mis mee. Het is wel belangrijk dat je er een fijne plek van maakt. Hoe zorg je daar voor? We geven je een aantal tips!

1. Klein maar fijn

Als je een thuiswerkplek in je woonkamer hebt, is dat vaak vanwege het probleem dat er niet veel ruimte in huis over is. Als je je werkplek in een aparte ruimte kan inrichten, kan je ook meer kwijt. In de woonkamer moet je de ruimte delen met waarschijnlijk de zithoek en een eettafel. Denk daarom na over een compacte, praktische indeling. Hierdoor blijft het klein, maar wel fijn! Gun jezelf wel genoeg ruimte, je moet er immers werken. Zet bijvoorbeeld een klein bureau in de kamer, waar je wel voldoende ruimte hebt om al je spullen op uit te stallen. Wil je meer weten over een fijne en leuke werkplek? Kijk dan eens bij Kato

2. Zorg voor een goede houding 

Een goede bureaustoel is net zo belangrijk als de gehele werkplek. Zorg daarom voor een goede bureaustoel die prettig zit, ook als je er een hele dag op moet werken. De bureaustoel moet goed passen aan de tafel of het bureau waar je aan werkt. Een stoel uit de keuken is daar niet altijd geschikt voor. Je kunt beter op zoek gaan naar een echte bureaustoel waarin je een goede houding kan aannemen. 

3. Voorkom afleiding 

Ben je snel afgeleid als je in de woonkamer aan het werk bent? Dit is niet zo gek. Waarschijnlijk gebeurt er van alles om je heen. Dit is natuurlijk helemaal het geval als je met kinderen in huis woont. Om te voorkomen dat je onnodig afgeleid wordt, is het belangrijk om de ruimte zo opgeruimd mogelijk te houden. Een andere manier om afleiding te voorkomen is door de thuiswerkplek in de hoek van de woonkamer te plaatsen. Je bent namelijk minder snel afgeleid als je naar een muur kijkt.

Dit vind je misschien ook leuk...