Overig

Ik heb een erectieprobleem! Wat moet ik doen?

Wist je dat 1 op de 10 mannen regelmatig last heeft van erectieproblemen? Wanneer uw penis niet stijf wordt of niet stijf blijft tijdens het vrijen, hoeft dat geen probleem te zijn. Maar als het vaak voorkomt, kan dat vervelend zijn. In dit artikel krijg je informatie over hoe een erectieprobleem ontstaat en wat je er tegen kunt doen. 

Hoe ontstaan erectieproblemen?

Erectieproblemen kunnen door veel verschillende dingen ontstaan. De bekendste reden is de leeftijd. Bij het ouder worden neem het erectievermogen af en is de kans een stuk groter dat je erectieproblemen krijgt. Ook kan er sprake zijn van psychische oorzaken zoals stress, angst, somberheid, depressie, onzekerheid, verdriet, relatieproblemen, ernstige gebeurtenissen. Vaak gaat deze oorzaak gepaard met seksuele oorzaken. Hierbij kan je denken aan het verschil in het hebben in seks, hoge verwachtingen over seksuele prestaties, weinig fantasie, te weinig seksuele prikkels om opgewonden te raken.

Andere oorzaken kunnen zijn een ongezonde levensstijl: roken, overgewicht, te weinig lichaamsbeweging en drinken van veel alcohol. Dit geldt voornamelijk op een langer termijn. Maar ook eventuele bijwerkingen van medicijnen kunnen zorgen voor problemen. Denk hierbij aan medicijnen voor het gebruik van een hoge bloeddruk of depressie.

Advies bij een erectieprobleem

Een erectieprobleem kan in sommige gevallen in de loop van de tijd vanzelf weer beter worden. Mocht dit niet het geval zijn, aarzel niet om contact op te nemen met de huisarts, zij kunnen je helpen. Daarnaast is het ook handig om samen met uw partner uit te zoeken welke oorzaken een rol spelen. Vaak lopen lichamelijke en psychische oorzaken door elkaar. Uiteraard is het gebruik van erectiepillen altijd nog een optie, mocht je niet verder komen met bovenstaande informatie. 

Aarzel dus zeker niet om contact op te nemen met je dokter, aangezien erectieproblemen goed te behandelen zijn. Ook raden wij je aan om er in je omgeving over te praten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *