Overig

Hoe vind je de beste zorgverzekering 2021?

Het aftellen is begonnen. Uiterlijk 12 november moeten de Nederlandse zorgverzekeraars de premies voor 2021 bekend maken. Vanaf dat moment kun je prima de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. En dat gebeurt massaal, elk jaar weer. En ook dit jaar zullen weer heel veel mensen overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Het vinden van de beste zorgverzekering 2021 is dus een kwestie van vergelijken. Het is zaak wel iets verder te kijken dan naar alleen de prijs. Wat je vooral moet doen is zoeken naar de beste prijs- kwaliteitsverhouding.

We betalen weer meer premie in 2021

Een ding is wel al zeker. We betalen in 2021 weer meer premie. De nominale premie is berekend op 1732 euro voor 2021. Dat betekent 59 euro per jaar meer. Daarmee zijn we gemiddeld genomen vijf euro meer kwijt per maand, afgezet tegen 2020. Het laatste woord is echter aan de verzekeraars. Zij moeten uiterlijk 12 november hun premies bekend maken en pas dan weten we precies waar we aan toe zijn. In principe kunnen de verzekeraars de stijging van de kosten beperkt houden. Dan moeten ze echter reserves inzetten en dat is iets wat ze vorig jaar al nadrukkelijk hebben gedaan.

Wat gaat er allemaal veranderen

Behalve de prijs is er meer belangrijk bij je zoektocht naar de beste zorgverzekering. Dit blijft toch ook echt maatwerk. Wat er gaat veranderen? Er is in de basisverzekering in elk geval tot augustus 2021 plek voor Covid-19 herstelzorg in het basispakket. Ook nieuwe medicijnen tegen kanker worden straks vergoed en aan het eigen risico verandert niets. Dat is namelijk bevroren en blijft dus op 385 euro. Je kunt overigens bij het merendeel van de verzekeraars spelen met het eigen risico. Als je het eigen risico verhoogt, zal de maandelijkse premie dalen.

Geen eigen risico voor donoren

In de nieuwe zorgverzekering hoeft geen eigen risico meer betaald te worden voor specifieke zorg. Dit geldt bijvoorbeeld voor donoren, die dus af zijn van het eigen risico. Slachtoffers van seksueel geweld krijgen binnen de zorgverzekering voor 2021 alle medische kosten vergoed. Dan moet men dit overigens wel binnen zeven dagen na het geweldsdelict bij een instantie gemeld hebben.

De beste prijs- kwaliteitverhouding

De dekking en de prijs. Dat is waar het met name om draait als je straks de verzekeringen met elkaar gaat vergelijken. Dat kan dus na 12 november. Overstappen naar een andere zorgverzekeraar is gemakkelijk. Acht je dit noodzakelijk, dan word je online ontzorgd.

Bron: https://www.zorgverzekeringvergelijken2021.nl/

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *