Huis & tuin

Wat maakt een speeltoren met glijbaan nu precies zo leuk?

Het kindvriendelijk maken van een tuin is tegenwoordig op heel wat verschillende manieren mogelijk. In het merendeel van de gevallen kiezen mensen er echter voor om om een soort van speeltoren in hun tuin te integreren. Een speeltoren is tegenwoordig verkrijgbaar in heel wat verschillende uitvoeringen waardoor ze altijd wel aan de vooropgestelde verwachtingen weten te voldoen. In het bijzonder een speeltoren met glijbaan is vandaag de dag ongelofelijk populair. Overweegt u ook om een speeltoren met glijbaan aan te kopen voor in uw tuin? Hou dan zeker en vast rekening met de hieronder terug te vinden informatie!

  1. Over welke platformhoogte mag de speeltoren beschikken?

Bij het aankopen van een speeltoren met glijbaan moet er altijd stil worden gestaan bij de platformhoogte waarover ze mag beschikken. In de praktijk kan deze variëren van 90 centimeter tot 2,10 meter. In het merendeel van de gevallen kan er echter worden vastgesteld dat een speeltoren met glijbaan over een platformhoogte beschikt van 1,2 of 1,5 meter. De uitvoering met een platform op 1,2 meter hoogte staat er om bekend net wat voordeliger te zijn. Bovendien is het voor ouders ook eenvoudig(er) mogelijk om hun kind uit de speeltoren te halen. Daar staat echter tegenover dat de glijbaan bij een speeltoren met glijbaan met een platformhoogte van 1,5 meter aanzienlijk langer is en dus meer glijplezier biedt.

  1. Wat te denken van de andere features van de speeltoren?

Het feit dat u ervoor gaat kiezen om gebruik te maken van een speeltoren met glijbaan betekent uiteraard niet dat er verder nog geen extra opties aan toegevoegd kunnen worden, integendeel. Het is in de praktijk dan ook zo dat u buiten een glijbaan doorgaans ook nog een keuze kunt maken uit de onderstaande extra’s: 

  • Een schommel; 
  • Een klimaanbouw; 
  • Een wiebelbrug; 
  • Een zandbak; 
  • Een klimwand;
  • Een rekstok;

Bovendien is het bij het aankopen van een speeltoren met glijbaan ook altijd van belang om u af te vragen of deze overdekt moet zijn of niet. Er zijn op de markt menig aantal van deze speeltorens terug te vinden die kunnen worden voorzien van een houten dakje. Dat kan interessant zijn, want op deze manier zijn uw kinderen beschut tijdens een plotse regenbui. Bovendien zorgt de aanwezigheid van zo’n dakje er ook nog eens voor dat uw speeltoren met glijbaan er opeens extra aantrekkelijk uit komt te zien. 

  1. Voor welke tuin is een speeltoren met glijbaan echt geschikt?

In principe kan een speeltoren met glijbaan in elke tuin tot haar recht komen. Het is wat dit betreft echter wel altijd belangrijk om rekening te houden met de oppervlakte die voor handen is. Zelfs de kleinste speeltorens die beschikken over een glijbaan zijn immers reeds behoorlijk stevig uit de kluiten gewassen exemplaren. Vooraleer over te gaan tot het aankopen van een speeltoren met glijbaan is het dan ook in de praktijk altijd een must om even grondig de beschikbare oppervlakte op te meten. Controleer ook altijd of er (indien vereist) mogelijkheden bestaan voor het verankeren van de speeltoren. Ook dit is zeker en vast erg belangrijk.

Neem voor meer inspiratie eens een kijkje op de site van Wickey voor de leukste speeltoestellen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *